Ana SayfaÇalışma Yaşamı‘Finans sektöründe kadınlara üst düzey görev verilmiyor’

‘Finans sektöründe kadınlara üst düzey görev verilmiyor’

HABER MERKEZİ – Financial Times gazetesinin araştırmasına göre finans sektöründe üst düzey görevlerde yer alan yöneticilerden sadece 4 kişiden 1’i kadın.

Financial Times (FT) gazetesi dünyanın en büyük 50 banka, sigorta, varlık yönetimi ve profesyonel hizmet şirketlerindeki verileri baz alarak kadın yöneticilerin oranını araştırdı.

Sonuçlar, finans sektöründe üst düzey görevde çalışan her 4 kişiden yalnızca 1’inin kadın olduğunu gözler önüne seriyor.

Araştırma sonucunda özellikle Asya’da kadın temsiliyetinin düşük olduğu ifade ediliyor.

FT’de araştırmaya ilişkin yer alan haberde sadece bankaların verilerini paylaştığı ve buna göre üst düzeydeki kadın çalışanların oranı yüzde 6,9’a tekabül ediyor.

Gazetenin haberinde, daha önceki yıllara göre kadınların üst düzey roller üstlenmelerinde artış olsa da, yine de ilerlemenin yavaş olduğu belirtiliyor.

Şirket çalışanlarından yarısının kadın olduğunun kaydedildiği haberde, daha önceki yıllara göre kadınların üst düzey roller üstlenmelerinde artış olsa da, yine de ilerlemenin yavaş olduğu kaydediliyor.

Araştırmanın bulgularına göre, profesyonel hizmet firmaları üst düzey kadın çalışanların en çok yer aldığı sektör. Bu sektörde iki erkek çalışana karşılık bir kadın çalışan bulunuyor. Banka, sigorta ve varlık yönetimi şirketlerinde ise üç erkek çalışana bir kadın çalışan düşüyor.


Kaynak: BBC Türkçe