Ana SayfaDünya‘FIRAT’IN GAZABI’ | Demokratik Suriye Güçleri Tabka’ya girdi, çatışmalar sürüyor

‘FIRAT’IN GAZABI’ | Demokratik Suriye Güçleri Tabka’ya girdi, çatışmalar sürüyor

HABER MERKEZİ – Demokratik Suriye Güçleri öncülüğünde Rakka’ya yönelik operasyon sürerken, savaşçılar doğu ve batı yönlerinden Tabka kent merkezine girdi.

Demokratik Suriye Güçleri’nin (DSG) IŞİD işgali altındaki Rakka kentinin kurtarılması için “Fırat’ın Gazabı” adıyla başlattığı operasyon devam ediyor.

10 Aralık’ta başlayan operasyonun önceki aşamalarında IŞİD’in lojistik merkezlerinden biri olan Suweydiye kasabası, yine örgütün karargahlarından biri olan Mehmudiye kasabası kurtarılmıştı.

Farklı kollardan Rakka’ya hareket eden savaşçılar operasyonun üçüncü aşamasında birleşirken, önemli merkezlerden birisi olan Tabka ilçesi ve barajı kuşatma altına alınmıştı.

Geçtiğimiz günlerde ise operasyonun 4’üncü aşamasına başlandığı duyurulmuş, bu aşamadaki hedefin Rakka’nın kuzeyi ile Celab Vadisi’nin IŞİD’den kurtarılması olduğu açıklanmıştı.

Operasyonda son olarak DSG savaşçıları dün gece saat saatlerinde Tabka’nın doğu ve batı yönünden harekete geçti ve 1.5 kilometre ilerleme sağladı.

Yerel kaynaklara göre yaşanan çatışmalarda IŞİD’e ‘ağır darbe vuruldu’ ve çok sayıda IŞİD’li öldürüldü.

Kenttin girişinde yaşanan çatışmalarda ise iki DSG savaşçısı yaralandı, bir sivil de kentin batısındaki bir köyde IŞİD’e ait bir mayının patlaması sonucu yaşamını yitirdi.

Kentin içinde yoğun çatışmaların sürdüğü belirtiliyor.