Ana SayfaGüncelFoti Benlisoy: Bu, iktidar açısından bir zafer değil; enseyi karartmayalım

Foti Benlisoy: Bu, iktidar açısından bir zafer değil; enseyi karartmayalım

HABER MERKEZİ – Foti Benlisoy, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından açıklanmadan AA’nın açıkladığı ve tartışmalara neden olan referandum sonuçlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Benlisoy, Facebook’ta yaptığı kısa değerlendirmesinde YSK’nin ‘mühür kararı’nı hatırlatarak sonuçların siyasal iktidar açısından bir zafer olarak değerlendirilemeyeceğini belirtti.


FOTİ BENLİSOY


YSK’nın mühür kararı referandum üzerinde ciddi bir şaibe yaratmıştır elbet. Sonuçları daha beklemek gerek. Ancak söz konusu edilen sonuçlar geçerli olsa da bu, üç büyük şehirde kaybeden ve daha önce çıtayı yüzde altmışlara kadar çeken siyasal iktidar açısından bir zafer olarak değerlendirilemez.

İki gün önce şöyle yazmıştım, tekrar edeyim:

Sandıktan az bir farkla evet oyu da çıksa, Bonapartist klik iddialarının altında kalmış olacaktır. Devletin kurumsal mimarisini şef merkezli bir biçimde yeniden tanzim etme, fiili şefçi rejimi anayasaya yazarak stabilize etme girişimi, bir-iki puanlık bir farkla kotarılabilecek bir iş değildir. Az farkla, yüzde elli küsürlük bir evet, devlet içi fraksiyonları şef merkezi bir hiyerarşiye tabi kılmaya, Erdoğan’dan toplumun tüm sınıf, katman ve kesimlerinin üzerine çıkan bir Bonapart yaratmaya yetmez. Böyle bir sonuçla yeni rejimin istikrar kazanması, ‘devletin birlik ve bütünlüğünün’ şefçi bir doğrultuda temin edilmesi mümkün değildir. Bu tür bir (neredeyse) Pirus zaferinin kestirilebilir tek sonucu, kırılganlığın, istikrarsızlıkta istikrarın devamı olacaktır.

Enseyi karartmayalım sakın…


  REFERANDUM | İşte resmi olmayan sonuçlar, açıklamalar ve tartışmalar



Önceki Haber
DTK Eşbaşkanı Kürt illerindeki 'Hayır'ı değerlendirdi: AKP’ye çok büyük bir cevaptır
Sonraki Haber
REFERANDUM | İşte resmi olmayan sonuçlar, açıklamalar ve tartışmalar