Ana SayfaGüncelGazi’de iki gencin polis tarafından katledilmesi protesto edildi

Gazi’de iki gencin polis tarafından katledilmesi protesto edildi

HABER MERKEZİ – Gazi Mahallesi’nde dün gece Barış Kerem ve Oğuzhan Erkul’un polis tarafından katledilmesi binlerce kişi tarafından protesto edildi.

İstanbul’un Sultangazi ilçesine Gazi Mahallesi’nde dün gece içinde üç gencin olduğu aracın polis tarafından taranması ve  Barış Kerem ve Oğuzhan Erkul’un katledilmesi binlerce kişi tarafından protesto edildi.

Gazi Mahallesi’nde bir araya gelen aralarında Halkların Demokartik Kongresi (HDK) Eşsözcüsü Gülistan Kılıç Koçyiğit ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Erdal Ataş’ın bulunduğu binlerce kişi, yaptıkları yürüyüşle olaya tepki gösterdi.

“Devletin nasıl bir devlet olduğunu biliyoruz”

Yürüyüş öncesi konuşan HDK Eşsözcüsü Koçyiğit, devletin nasıl bir devlet olduğunu bildiklerini kaydederek şunları söyledi:

Ellerinde hiçbir şey olmadan bu çocukları katlettiler. Bu çocukların aracının lastiklerine ateş edebilirler ama doğrudan öldürmeye ateş etmişler. Nasıl geçmişte Gazi katliamını gerçekleştirdiler bugün de bunları yapıyorlar. Bizler er ya da geç bunların hesabını demokratik bir şekilde soracağız ve mücadele edeceğiz. Bizler bunların zulmü karşısında asla susmayacağız. Nasıl Sur’da, Cizre’de, Nusaybin’de insanları nasıl katlettiklerini biliyoruz, bugün de Gazi Mahallesi’nde aynı şekilde yapmaya çalışıyorlar

Gençlerin öldürüldüğü noktaya yürüyüş

Kerem ve Erkul’un yaşamını yitirdiği Gazi Ormanı çıkışındaki yol ayrımına kadar yürüyen kitle burada yaptıkları bir dakikalık saygı duruşunun ardından dağıldı.

Kerem ve Erkul’un cenazeleri yarın akşam saat 18.00’de Gazi Cemevi’nden alınarak, Tokat’ın Zile ilçesine götürülecek.

Kerem’in cenazesi Zile’nin Kervansaray köyünde, Erkul’un cenazesi ise Zile’nin Sofular köyünde son yolculuğuna uğurlanacak.

  Gazi'de polis araç taradı: İki genç öldürüldü, bir genç ağır yaralı

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
YSK seçim yasaklarını açıkladı: İşte o yasaklar
Sonraki Haber
Beşiktaş'ta sanat: Ulusal Çağdaş Heykel Sempozyumu