Ana SayfaGüncelGazi’de polis araç taradı: İki genç öldürüldü, bir genç ağır yaralı

Gazi’de polis araç taradı: İki genç öldürüldü, bir genç ağır yaralı

HABER MERKEZİ – Gazi Mahallesi’nde bir araca ‘dur’ ihtarına uymadığı gerekçesiyle polis tarafından ateş açıldı. Açılan ateş sonucu iki genç yaşamını yitirdi. Ön otopsi raporuna göre iki genç “ateşli silah sonucu beyin kanaması”ndan hayatını kaybetti. Saldırıda ağır yaralanan bir gencin ise tedavisi sürüyor. Öldürülen gençlerin cenazesini inceleyen savcı ise yakın mesafeden ateş açıldığını söyledi.

İstanbul’un Sultangazi ilçesine bağlı Gazi Mahallesi’nde bir araca polis tarafından ateş açılması sonucu iki kişi yaşamını yitirdi.

Görgü tanıklarının anlatımlarına göre olay dün akşam saatlerinde yaşandı.

Gazi Mahallesi baraj bölgesinde polis arama noktasında bir araç durmadığı gerekçesiyle polis tarafından uzun namlulu silahlarla tarandı.

Araçta bulunan üç genç ağır yaralandı. Yaralılardan Barış Kerem ve soyismi öğrenilemeyen Oğuzhan Erkul isimli gençler yaşamını yitirdi. Yaralanan Ramazan Altürk ise tedavi altına alındı.

Gazi Mahallesi’nde vurulan gençlerin Gazi Ormanı’nda doğum günü kutladıkları ve ehliyetleri olmadığı için polisin “Dur” ihtarına uymadıkları iddia ediliyor.

Ön otopsi raporu

Yaşamını yitiren iki gencin cenazesi, Adli Tıp Kurumu’ndan alınırken, yapılan ön otopsi raporunda iki gencin başına kurşunların isabet ettiği belirtildi ve ölüm nedenleri “Ateşli silah sonucu beyin kanaması” olarak gösterildi.

Barış Kerem ve Oğuzhan Erkul isimli gençlerin cenazeleri, ATK’de yapılan otopsi ve kimlik teşhisi ardından Gazi Mahallesi’nde bulunan Gazi Cemevi’ne götürülmek üzere yola çıkarıldı. Cenazeler buradan son yolculuğuna uğurlanacak.

Lise öğrenciydiler

Yaşamını yitirenler Barış Kerem’in 18 yaşında, Oğuzhan Erkul’un ise 17 yaşında olduğu, iki gencin de Alibeyköy Meslek Lisesi Elektrik Bölümü 3’üncü sınıf öğrencileri olduğu öğrenildi.

dihaber’in aktardığına göre yaşamını yitiren Barış Kerem’in babası Mehmet Kerem cezaevlerinde başlayan ve 120 günü aşkın devam eden ölüm orucuna giren tutuklulardan biri ve baba Kerem, girdiği açlık grevinden kaynaklı yakalandığı Eernicke Korsakoff hastalığı nedeniyle 15 yıldır yurtdışında yaşıyor.

Altürk ağır yaralı

Öte yandan saldırıda ağır yaralanan RamazanAltürk’ün Gazi Mahallesi’nde bulunan Toplum Tıp Merkezi’nde tedavisi devam ediyor.

Savcı: Yakın mesafeden ateş edilmiş

Barış Kerem’in annesi Melike Altınışık, cenazeleri incelemek üzere gelen savcının kendilerine “Bu gençlere çok yakın mesafeden ateş açılmış” dediğini ve savcının bu kadar çok merminin niye sıkıldığına şaşırdığını söyledi.

Son fotoğrafları

Gazeteci Hayri Tunç, araçta yaşaamını yitiren gençlerle ilgili bazı bilgileri sosyal medya hesabından paylaştı:


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Bakanlık izniyle 6 gazeteciye 301’den dava
Sonraki Haber
HDP 'Hayır finali’ni Diyarbakır’da yaptı: "Zulüm varsa direnenler de var"