Ana SayfaGüncelGözaltına alınan Sendika.Org editörü Demirhan açlık grevinde

Gözaltına alınan Sendika.Org editörü Demirhan açlık grevinde

ANKARA – Sendika.Org avukatlarından Sercan Aran, gazeteci Ali Ergin Demirhan’ın referandum sonucunun gayrimeşru olduğunu yazması gerekçesi ile gözaltına alındığını belirtti ve Demirhan’ın açlık grevine başladığını duyurdu.

Sendika.Org’a sabah saatlerinde düzenlenen polis baskını ve site editörlerinden Ali Ergin Demirhan’ın gözaltına alınması Ankara Yüksel Caddesi’nde düzenlenen basın açıklaması ile protesto edildi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri, sendika ve demokratik kurum temsilcileri katıldığı açıklamada  sık sık ‘Özgür basın susturulamaz’, ‘Hayır bitmedi, daha yeni başlıyor’ sloganları atılırken, polislerin çevrede yoğun önlem aldıkları gözlemlendi.

“Sendika.Org ile dayanışmaya çağırıyoruz”

Okunan basın açıklamasında Sendika.org’a yönelik baskıların artmasına rağmen, yayın hayatına ve ötekilerin sesi olmaya devam ettiğine dikkat çekildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Son 1,5 yılda 31 kez sitemiz hakkında erişim engeli kararı aldınız. Referandum sürecinde 17 günde 17 erişim engeli getirdiniz. Her seferinde halkın haber alma hakkını savunmaktan bir saniye bile geri durmadık. Faşizmin saldırısı karşısında, faşizme karşı mücadelenin gereğini yaptık; gerçekleri söylemeye devam ettik.

Meşru olmadığınızı halkın en az yüzde 50’si, yani milyonlar söylüyor. Meşru olmadığınızı evrensel hukuk kuralları söylüyor. Meşru olmadığınızı en temel demokrasi değerleri söylüyor. Biz mi susacağız?

Tüm basın örgütlerini, faşizmle karartılmak istenen ekranları, gazeteleri emekleri ve halka duydukları sorumlulukla aydınlatan tüm basın emekçilerini ve elbette tüm Sendika.Org gönüllülerini, yani halkımızı “Hayır”ın sesini yükseltmeye, gerçekleri haykırmaya devam etmeye, Sendika.Org ile dayanışmaya çağırıyoruz.

Editörümüz Ali Ergin Demirhan, halkın gerçekleri öğrenmesini engellemek için tutuklanan tüm gazeteciler ve “Hayır”ın sesini susturmak için gözaltına alınan tüm yurttaşlar derhal serbest bırakılmalıdır!

Ali Ergin Demirhan

Milletvekillerinden destek

Basın açıklamasının ardından söz alan CHP Milletvekili Necati Yılmaz, referandum ile Türkiye’ye bir deli gömleği giydirilmek istendiğini söyleyerek, sokaklardan vazgeçmeyeceklerini ve basın kurumları ile dayanışmalarını sürdüreceklerini belirtti.

Yılmaz’ın ardından söz alan HDP Milletvekili Erdal Ataş ise, iktidarın gazetecilere ve aydınlara yönelik tutumunun referandum sonucu ile teşhir olduğunu söyleyerek, “Referandumda halklarımıza doğru haberleri ulaştırmaya çalışan basın kurumlarına yönelik baskılara ‘Hayır’ dendi ve iktidar şimdi bunu susturmak istiyor” dedi.

‘Ali Ergin Demirhan açlık grevinde’

Son olarak söz alan Sendika.Org avukatlarından Sercan Aran, Demirhan ile birlikte 7 kişinin referandumun meşru olmadığını söylediği için gözaltına alındığını belirterek, Demirhan’ın iktidarın ve polisin tutumunu protesto etmek amacı ile açlık grevine başladığını duyurdu.

Avukat Aran, açlık grevindeki Demirhan’a yalnızca su verildiğini ve avukatlar tarafından götürülen şekerlerin verilmesinin polisler tarafından engellendiğini açıkladı.


  31 kez engellenen Sendika.Org'a polis baskını: Gerekçe 'eveti gayrimeşru gösterme'