Ana SayfaGüncelGünay, Erdoğan’ın ‘Atı alan Üsküdar’ı geçti’ sözlerini yorumladı: Önce Üsküdar’da kaybetti

Günay, Erdoğan’ın ‘Atı alan Üsküdar’ı geçti’ sözlerini yorumladı: Önce Üsküdar’da kaybetti

HABER MERKEZİ – Eski Kültür Bakanı Ertuğrul Günay referandum sonucu için “Bu tam bir Pirus zaferi” dedi. Günay, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Atı alan Üsküdar’ı geçti, boşuna uğraşmayın” sözüne ilişkin de Üsküdar ve İstanbul’daki ‘Hayır’ oranlarını hatırlattı.

AKP iktidarı döneminde Kültür ve Turizm Bakanlığı yapan Ertuğrul Günay, anayasa değişikliğine ilişkin muhalefetin ‘şaibeli’ dediği referandum sonucunu değerlendirdi.

Yüksel Seçim Kurulu (YSK) Başkanı’nın oran açıklamadan bir tarafın kazandığını ilan ettiğini ve bunun Türkiye’de bir ilk olduğunu söyleyen Günay, “Aslında bu tam bir Pirus zaferidir” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, referandumun hemen ardından “Atı alan Üsküdar’ı geçti, boşuna uğraşmayın” sözüne ilişkin de Üsküdar ve İstanbul’daki ‘Hayır’ oranlarını hatırlattı: “Cumhurbaşkanı’nın söylediği deyimden yola çıkarsak önce Üsküdar’ı kaybetti ardından İstanbul’u kaybetti.”

T24’ten Hülya Karabağlı’ya konuşan Günay’ın değerlendirmesinden bazı kısımlar şöyle:

YSK’nın kararı

İlk defa YSK  Başkanı  oran açıklamadan bir tarafın  kazandığını ilan etti.

‘Pirüs zaferi’ benzetmesi

Aslında bu tam bir Pirus zaferidir.Bence kazanılmamış bir yarışmamış devlet erki kullanılarak kazanıldığını ilan edilmesidir.

“Atı alan Üsküdar’ı geçti” sözü

Sayın Cumhurbaşkanının söylediği deyimden yola çıkarsak önce Üsküdar’da kaybetti. Yıllardan beri  siyaset yaptığı, oturduğu,  özel ilişkileri olan ilçede kaybetti. Bu çok özel bence. Ardından İstanbul’da kaybetti. Yıllardan beri ilçe başkanlığı yaptığı İstanbul’da kaybetti. Türkiye’nin ekonomisine en büyük katkıyı yapan İstanbul, Ankara,  İzmir. Adana Antalya, Muğla, Hatay ve Diyarbakır gibi dinamik illerde kaybetti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Foça'da yangın çıktı, İhbar Hattı 'yapacağımız bir şey yok" dedi
Sonraki Haber
Fanzineist: 'Kendin yap' kültürünü benimseyen yayıncılar Kadıköy'de bir araya geliyor