Ana SayfaGüncelHatay’da 10 gün önce gözaltına alınmıştı: İtalyan gazeteci Del Grande açlık grevine başlıyor

Hatay’da 10 gün önce gözaltına alınmıştı: İtalyan gazeteci Del Grande açlık grevine başlıyor

HABER MERKEZİ – Hatay’da 9 Nisan’da gözaltına alınan İtalyan gazeteci ve belgeselci Gabriele Del Grande, ilk kez bugün ailesiyle temas kurdu. Del Grande, ne bir avukatla ne de bir başkasıyla görüşmesine izin verildiğini, hakkında bir suçlamada da bulunulmadığını söyleyerek bu akşamdan itibaren açlık grevine başlayacağını açıkladı.

Hatay’da 9 Nisan’da gözaltına alınan İtalyan gazeteci ve belgeselci Gabriele Del Grande, ilk kez bugün ailesiyle görüşebildi.

Bugün eşini arayan Del Grande şunları söyledi:

Şu anda konuşurken 4 polis beni izleyip dinliyor. Sınırda gözaltına alındım ve Hatay’da geri gönderme merkezinde tutulduktan sonra Muğla’ya yine bir geri gönderme merkezine getirildim, tecritte tutuluyorum.

Belgelerim kurallara uygun, ancak bir avukat tayin etmeme izin verilmedi, bu gözaltının ne zaman sona ereceği konusunda bilgi de verilmedi.

Hakkımda herhangi bir suçlamada bulunulmamasına rağmen telefon etmeme izin verilmiyor. Telefonuma ve şahsi eşyama el koyuldu.

BBC Türkçe’de yer alan habere göre gözaltına alınmasının sebebinin “işinin içeriğiyle ilgili” olduğunu belirten Del Grande, bu konuda defalarca sorgulandığını aktardı.

Del Grande, ancak günlerce protesto etmesinin ardından bu telefon görüşmesini yapmasına izin verildiğini, İtalyan yetkililerin çabalarıyla ilgili de kendisine bilgi verilmediğini anlattı.

Tüm bu nedenlerle açlık grevine başlayacağını aktaran Del Grande, kamuoyundan da kendisine destek verilmesini istedi.

Del Grande’nin, Suriye’deki iç savaş ve IŞİD’in doğuşunu anlattığı yeni kitabı için bazı röportajlar yapmak üzere birkaç gün önce Türkiye’ye geldiği belirtilmişti.

Geçen aylarda da kitap projesinden dolayı birçok kez Türkiye’de bulunan Del Grande, Akdeniz’deki göç krizine ilişkin çalışmalarıyla biliniyor. Bu konuya ilişkin yazılarını yıllardır “Fortress Europe” adlı blog sitesinde yayımlayan Del Grande, “Gelin Tarafı (Io Sto Con La Sposa)” adlı belgeselle dikkat çekmişti.