Ana SayfaGüncelHDP: Siirt’te en az 50 sandıkta blok oy kullanıldı

HDP: Siirt’te en az 50 sandıkta blok oy kullanıldı

HABER MERKEZİ – HDP Siirt İl Eşbaşkanı Abdullah Çetin, kent merkezi ile ilçe ve köylerde 50 sandıkta blok oy kullanıldığını tespit ettiklerini açıkladı. HDP, İl Seçim Kurulu’na itirazda bulunacak.

Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) 16 Nisan’daki referandumda mühürsüz zarflar ve oy pusulalarını geçerli sayması üzerine başlayan tartışmalar sürerken, birçok kentten mükerrer oy kullanımı ve seçim usulsüzlükleri ile ilgili bulgular ortaya çıkmaya devam ediyor.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Siirt İl Örgütü, kent merkezi başta olmak üzere, Pervari, Kurtalan, Şirvan, Tillo, Eruh, Baykan gibi ilçe ve köylerde blok oy kullanıldığını tespit ettiklerini açıkladı.

En az 50 sandıkta blok oy kullanıldığını tespit eden HDP, İl Seçim Kurulu’na itirazda da bulunacak.

HDP Siirt İl Eşbaşkanı Abdullah Çetin’in dihaber’e yaptığı açıklamada, seçim çalışmaları yaparken bile halkın “Hayır” diyeceğini bildiklerini ancak sandıklardan şaibeli sonuçların çıktığını ifade etti. Çetin, şunları söyledi:

OHAL şartlarında geçirdiğimiz bu seçimin meşru olmadığı sandıklar açılınca ortaya çıktı. Demokratik olmayan bir seçim geçirdik. Türkiye’de özellikle Kürdistan’da birçok sandıkta mühürsüz oylar geçerli sayıldı. Biz ‘Hayır’ın çıkacağını biliyorduk. Ama AKP iktidarını tanıdığımız için sandıklara müdahale edebileceğini tahmin ediyorduk. Ama biz yine bu OHAL şartlarında iradesine sahip çıkan halkımıza ve Türkiye halklarına teşekkür ediyoruz. Eşit olmayan, demokratik olmayan şartlarda bir seçim geçirdik. Ama biz hukuki yollardan bütün haklarımızı kullanacağız ve kullanmaya devam edeceğiz.

  HDP de YSK'ye iptal için başvurdu: Bu seçim sakattır ve düzeltilme ihtimali yoktur