Ana SayfaGüncelHDP Sözcüsü Baydemir: 16 Nisan’da bu kefeni yırtıp atacağız

HDP Sözcüsü Baydemir: 16 Nisan’da bu kefeni yırtıp atacağız

HABER MERKEZİ – Partisinin Van’da düzenlediği ‘Hayır’ mitinginde konuşan HDP Sözcüsü Osman Baydemir, “Nasıl ki Newroz’da baskı uygulamalarını, kefenini yırtıp attıysak 16 Nisan’da da bu kefeni yırtıp atacağız” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP),  referanduma sayılı günler kala Van’da ‘Hayır’ mitingi düzenledi.

On binlerce yurttaşın katıldığı mitingde HDP Sözcüsü Osman Baydemir ve DTK Eş Başkanı Leyla Güven yurttaşlara seslendi.

Anayasa değişikliği paketinin tekçiliği dayatan bir paket olduğunu belirten Baydemir, Newroz kutlamalarındaki kitlesel buluşmaları hatırlatarak, “Nasıl ki Newroz’da baskı uygulamalarını, kefenini yırtıp attıysak 16 Nisan’da da bu kefeni yırtıp atacağız” dedi.

Baydemir’in konuşmasından satırbaşları şöyle:

Kayyuma bin kere ‘Hayır’

Bu Cumhurbaşkanı, bakanları atayacak, vekilleri atayacak, başkanları atayacak. Yani bu ülkeye kayyum yasası getirecekler, kayyuma da zuquma da bin kere ‘Hayır’ diyoruz. Bu paket özü itibari ile tekçiliği dayatan bir pakettir oysaki bu coğrafya çok dilli, kimlikli ve inançlıdır. Eğer Allah isteseydi bizleri tek dil ve tek ırk ile yaratırdı. Bu paket tek dildir, tek ırktır. Biz Allah dışında kimseye kul olmadık olmayacağız. Bu paket çok inançlı bir coğrafyaya deli gömleği giydirmektir deli gömleği.

’16 Nisan’da bu kefeni yırtıp atacağız’

Nasıl ki Newroz’da baskı uygulamalarını, kefenini yırtıp attıysak 16 Nisan’da da bu kefeni yırtıp atacağız. Bu paket bir darbe paketidir, darbe paketi. Sizler Demirtaş’ı Yüksekdağ’ı seçerek onlara bir güven verdiniz. Seçimle gelenler ancak halkın iradesi ile giderler. Ama onlar 15 Temmuz darbesini Allah’ın bir lütfu görerek karşı darbeye başladılar. Eş genel başkanlarımız, belediye başkanlarımız şu anda cezaevinde. Yüzlerce, binlerce evladımız şu anda cezaevinde. Bu evlatlarımız sadece ve sadece kan dursun, tecrit kalksın, anneler bir daha gözyaşı dökmesin diye bedenlerini ölüme yatırdılar. İşte bu paketin yüzde 50 ile seçilmesi halinde bir nemrut kazanacak. Ölümler kazanacak. Ama ‘Hayır’ çıkması halinde daha önce de olduğu gibi tek dilliğe, inkarcılığa ‘Hayır’ denilmiş olacak. Bizim hayırlarımız redde hayırdır, yok sayılışa hayırdır isyana hayırdır. Bu yüzdene sandıkları ‘Hayır’ ile doldurmamız gerekiyor.

Bizlere diyorlar ki ‘İki yıllık baskı ve yıkım rejimi ile iradelerinden, özlem ve taleplerinden vazgeçtiler’ Şimdi size soruyorum zulüm karşısında iradenizden vazgeçecek misiniz? Zulüm karşısında dilinizden vazgeçecek misiniz? Şimdi Şırnak’tan geliyorum. Ben size Botan’ın Cizre’nin Nusaybin’in Tigris’in annelerin umudunu, selamlarını getirdim. İnşallah bu umutları saklayarak zindanlara, Demirtaş’a ileteceğim. Allah’ın izni ile bu umutları Diyarbakır’a yüreğinizin başkentine götüreceğim.

Değerli kardeşlerim, sandık başına gittiğinizde Cizre’deki Miray Bebeğin ağı ile gideceğiz. Taybet Ananın ağı ile gideceğiz. Onlar Cizre’ye gidip yıktıklarında, Geveri yıktıklarında insanlarımızın namahremine girdiler. Duvarlarına o çirkin yazıları yazdılar. İşte sandığa bunun öfkesi ile gideceğiz. Milletin iradesi ile gelen ancak milletin iradesi ile gider. Buradan bir kez daha haykıralım. Duymamışlara buradan çıkaracağımız ses onların duymasını sağlar, her haykırışınız onların kulağına küpe olsun, Van Belediyesi’ne, Başkale, Özalp’e, Edremit’e, Erciş’e, Çaldıran’a Muradiye’ye Gürpınar’a, Bahçesaray’a atanan kayyuma ‘Hayır’ diyoruz, ‘Hayır, Hayır, Hayır’. Hayırlarınız hayır ola, hayırlarınız birlik ola. Kardeşlerim sandığa gittiğinizde o mührünüzü öyle bir vurun ki mührünüzün sesi onların kulağına girsin. Onların kulağına girsin ki sizin iradenize el uzatmaya bir daha cesaret etmesinler. Türkiye’ye baktığımızda 4 gençten birisi işsiz. Ama Van’a Kürdistan’a baktığımızda her 5 insandan 1’i işsiz. Nereden baktığımızda bugüne kadar 20 bin insan iş cinayetlerine kurban gitti. 129 bin insanın ekmeği, rızkı ile oynadılar. Şimdi kendini haşa şirk yapanlar, çünkü rızkı Allah verir Allah. Kendisini rızk yerine koyanlara 16 Nisan’da yanıtımız ‘Hayır’ olacak. Yanıtımız Vanspor’un Cizrespor’un valiliğe attığı gol gibi olsun.

 




Önceki Haber
RTÜK'ten referandum yasaklarına ilişkin açıklama
Sonraki Haber
‘Eyalet sistemi’ tartışması: 'AKP'liler katılacakları televizyon programlarını iptal etti'