Ana SayfaGüncelHDP’li Buldan’dan Meclis Başkanı Kahraman’a Demirtaş yanıtı

HDP’li Buldan’dan Meclis Başkanı Kahraman’a Demirtaş yanıtı

HABER MERKEZİ – Meclis’in 23 Nisan özel oturumunda TBMM Başkanı İsmail Kahraman, partiler adına konuşma yapacak isimleri açıkladığı esnada HDP Milletvekili Pervin Buldan’dan dikkat çeken Selahattin Demirtaş yanıtı geldi.

TBMM’nin 23 Nisan özel oturumunda gerginliklere sahne oldu.

Önce Meclis Başkanı İsmail Kahraman’ın Mustafa Kemal’i anmaması Cumhuriyet Halk Partililerin (CHP) tepkisine neden olurken, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun konuşması sırasında da gerginlikler yaşandı.

Meclis Başkanı Kahraman’ın partiler adına konuşacak isimleri açıklaması esnasında ise Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Pervin Buldan’ın yanıtı dikkat çekti.

T24’te yer alan habere göre Pervin Buldan’ın Meclis Başkanı Kahraman’a verdiği yanıt şöyle:

İsmail Kahraman: Söz sırasını okuyorum; Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı ve Meclis Grubu Başkanı, Başbakan, İzmir Milletvekili Sayın Binali Yıldırım; Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı ve Meclis Grubu Başkanı, İzmir Milletvekili Sayın Kemal Kılıçdaroğlu; Halkların Demokratik Partisi Genel Başkanı ve Meclis Grubu Başkanı İstanbul Milletvekili Sayın Selahattin Demirtaş’ın yerine…

Pervin Buldan (İstanbul): Cezaevinde Başkanım.

12 vekil tutuklu

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da dahil, partinin bir diğer eş genel başkanı Figen Yüksekdağ ile Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen, Grup Başkanvekili İdris Baluken, Hakkari milletvekilleri Nihat Akdoğan, Abdullah Zeydan ve Selma Irmak, Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım, Diyarbakır Milletvekili Çağlar Demirel, Siirt Milletvekili Besime Konca ve  Şırnak Milletvekili Ferhat Encü tutuklu bulunuyor. Geçtiğimiz günlerde de HDP Muş Milletvekili Burcu Çelik tutuklanmıştı.

4 Kasım’da gözaltına alınarak tutuklanan HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, Edirne F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunuyor.