Ana SayfaGüncelHürriyet yazarı Karakartal’a saldıran erkek serbest bırakıldı

Hürriyet yazarı Karakartal’a saldıran erkek serbest bırakıldı

HABER MERKEZİ – Hürriyet Gazetesi yazarı Melike Karakartal’ın evine girmeye çalışıp sözlü şiddette bulunan saldırgan ‘tutuksuz yargılama’ kararı ile serbest bırakıldı.

Hürriyet Gazetesi yazarı Melike Karakartal, 28 Mart’ta evinde, kendini kurye olarak tanıtan erkeğin saldırısına maruz kalmıştı.

Saldırgan Karakartal’ın evinin kapısını tam bir saat 10 dakika boyunca yumruklamış, tekmelemiş ve hakaret etmişti.

  Hürriyet yazarına evinde saldırı: 'Otobüste tekme atan saldırgan gibi bırakılmasın'

Olay yerine gelen polis tarafından gözaltına alınan saldırgan savcılığın ‘tutuksuz yargılama’ kararıyla serbest bırakıldı.

Yaşadıklarını Hürriyet’ten Ayşe Arman’a anlatan Karakartal, sistemin saldırganı ödüllendirdiğini vurguladı.

“Eril bir kültürün içinde yaşıyoruz”

Melike Karakartal, Arman’ın “Bir gazeteci olarak senin tecrübenden, bize nelere dikkat etmemizi önerirsin?” sorusuna şöyle yanıt verdi:

Saldırganı, tacizciyi ödüllendiren bir sistem içinde ne yapsak boş! Kadınları güçsüz, çaresiz olarak kodlamış, ancak “anne” veya “eş” olduğunda anlam yükleyebilmiş eril bir kültürün içinde yaşıyoruz. Kadın gazeteciler olarak, o işlerin, aslında öyle olmadığını anlatmayı sürdürüyoruz, sürdürmeliyiz de… Bu anlayış, bu sistem değişmek zorunda! Ama kadınlar seslerini yükseltmezse hiçbir şey değişmez! Bu adamlar, canları istediğinde kadınlara saldıramayacaklarını, takip edemeyeceklerini, şiddet uygulayamayacaklarını, tanımadıklarını kadınların kapılarına dayanamayacaklarını öğrenecekler. Öğreteceğiz…

“Sistem erkeği serbest bırakarak teşvik ediyor”

Bunun bir sistem sorunu olduğunu söyleyen Karakartal sözlerini şöyle sürdürdü:

2015’te erkek şiddetine maruz kalan kadınların açtığı dava sayısı 7 bin. Neden bu kadar az? Kadınlar, ‘Bir şey olmaz!’ diye eve gönderildiği, için… Korktukları için… Saldırganlar serbest bırakıldığı için… Sistem, erkeği serbest bırakarak teşvik ediyor. Ceza almayacaklarını veya az cezayla yırtacaklarını bildikleri için, bu kadar pervasız davranabiliyorlar…

Previous post
HDP Sözcüsü Baydemir: Kuzu postuna girmiş kurt paketine ‘Hayır’
Next post
‘Mart ayında 37 gazeteci gözaltına alındı 5’i tutuklandı’