Ana SayfaGüncelİranlı turist Büyükada’da HDP’li Paylan’a seslendi: ’38 yıl önce yaptığımız hataya düşmeyin’

İranlı turist Büyükada’da HDP’li Paylan’a seslendi: ’38 yıl önce yaptığımız hataya düşmeyin’

HABER MERKEZİ – Büyükada’da referandum kampanyası yürüten HDP heyetinden İstanbul Milletvekili Garo Paylan’ı yoldan geçen bir İranlı turist durdurarak, “38 yıl önce biz böyle bir hata yaptık, siz bu hataya düşmeyin” diye ‘tavsiyede’ bulundu.

Aralarında Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul milletvekilleri Hüda Kaya ile Garo Paylan’ın da bulunduğu heyet referandum çalışmaları kapsamında Büyük Ada’da esnaf ziyareti gerçekleştirdi.

Heyet burada, Recep Koç Caddesi üzerinde bulunan esnafları ziyaret ederek bildiri dağıttı.

‘Hayır’lı diyaoglar

Esnaflara bir bir selam veren heyet ile yurttaşlar arasında dikkat çeken diyaloglar gelişti.

Referandumda tercihinin neden “Hayır” olduğunu kendi gerekçesiyle anlatan bir kasap, Garo Paylan’ın “İşler nasıl gidiyor?” sorusuna, “Üretim yok ki satış olsun. Bu yüzden ‘Hayır’” cevabını verdi.

Büyükada’nın faytoncuları ise HDP heyetinin “Ekonomik krizden siz nasıl etkilendiniz?” sorusuna dert yanarak, “Bizi siz kurtaracaksınız, o yüzden ‘Hayır'” yanıtını verdi.

Bu arada takı satıcısı Ermeni bir yurttaşın Paylan’a “Hoş geldin Ahparig” diye selam vermesi ise çevredeki yurttaşlarca alkışlandı.

Cadde boyunca pek çok esnafa “Hayır’lı işler” dileyen HDP heyeti “Hepimiz ‘Hayır’dan yanayız, her zaman Hayır” cevaplarıyla karşılandı.

İranlı turistin ‘tavsiyesi’

Yoldan geçen İranlı bir turistin Paylan’ı durdurarak sarf ettiği sözleri ve ‘tavsiyesi’ ise buradaki ziyarete damgasını vurdu.

İranlı turist 1979’da Humeyni öncülüğündeki İslam Devrimi’ne dikkat çekerek, rejim değişikliği konusunda ‘uyarıda’ bulundu ve şunları söyledi:

38 yıl önce biz böyle bir hata yaptık, siz bu hataya düşmeyin.

  Yaşadıklarımızı İran üzerinden okumak - Ragıp Zarakolu
  Tahran, 8 Mart 1979: İran'da kadınların özgürce gezebildiği son günü fotoğraflayan Hengameh Golestan

Bu haber dihaber’den derlenmiştir.