Ana SayfaGüncelIŞİD sanığı ‘Beni toplantıya çağırdı’ dedi, AKP’li Fatma Şahin yalanladı

IŞİD sanığı ‘Beni toplantıya çağırdı’ dedi, AKP’li Fatma Şahin yalanladı

HABER MERKEZİ – Antep Katliamı sonrası gözaltına alınan IŞİD sanığı Bahaa Alden Najeep, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatma Şahin ile toplantı yaptığını ileri sürdü. Şahin, IŞİD sanığının bu çarpıcı iddiasını reddederken “Suriyeli misafirlerimizi temsil ettiğini belirten tüm kesimlerle zaman zaman istişareler ve toplantılar yapıldığını” söyledi.

10 Ekim Ankara Katliamı ve Antep’teki düğüne yönelik saldırının faillerinden olan Mehmet Kadir Cabael hakkında hazırlanan polis fezlekesinde çarpıcı bir iddia var.

Evrensel’den Tamer Arda Erşin’in haberine göre Antep Katliamı sonrası gözaltına alınan ve hakkında IŞİD üyeliğinden dava açılan Suriyeli Gençleri Eğitme ve Geliştirme Derneği Başkanı Bahaa Alden Najeep, Antep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in, 2014 yılında kendisini toplantıya çağırarak görüşme yaptığını öne sürdü.

Habere göre Najeep, Fatma Şahin’le Kobani eylemleri sonrasında görüştüklerini söyledi ve şunşarı ifade etti:

Suriyelilerin sorunları ve özellikle Kobani eylemlerinde beni toplantıya çağırdı. Her iki ayda bir beni çağırırlar, toplantılara katılırım.

Najeep ifadesinde, derneği Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) yöneticilerinin isteği üzerine kurduğunu, derneğin amacının ABD ve diğer ülkelerden gelen yardımları Suriye’ye geçirmek olduğunu da söyledi.

Ayrıca Najeep, gelen yardımlar arasında yer alan telsizleri nasıl Suriye’ye gönderdiğini de anlattı.

Najeep ifadesinde, Antep Katliamı’nın faillerinden Abdurrahman Alnajjar’ı tanıdığını, 2013 yılında Suriye’den Türkiye’ye beraber giriş yapmaya çalıştıklarını ifade etti. Alnajjar’a Türkiye’de kalacak ev bulduğunu da söyleyen Najeep, “Yanımda çalıştığı sürece kendisine 700 dolar verirdim” dedi.

Fatma Şahin’den iddialara yalanlama

Söz konusu iddiayla ilgili Fatma Şahin yazılı bir açıklama yaptı ve iddiaları yalanladı.

Fatma Şahin’in açıklaması şöyle:

Mezkur haberde ima edildiği şekilde, bazılarına onlarca Suriyeli STK temsilcisinin katıldığı bu toplantılarda DAEŞ militanı olduğu iddia edilen biriyle görüş alışverişi yapıldığı ve bu toplantılarda Gaziantep’i ilgilendirmeyen konular konuşulduğu iddiası tümüyle asılsızdır.

Bilindiği üzere Gaziantep’te yaklaşık 400 bin savaştan kaçan Suriyeli misafir barınmaktadır. Hem bu kesimin yaşadığı sorunların doğru tespit edilmesi, hem de Gaziantep’teki bu geçici misafirlik durumunun daha iyi yönetilmesi için Suriyeli misafirlerimizi temsil ettiğini belirten tüm kesimlerle zaman zaman istişareler ve toplantılar yapılmaktadır.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
'Baskının tanığıyım' diyen CHP'li Tanrıkulu: Kürt seçmen dayatılan projeye 'Hayır' dedi
Sonraki Haber
İHD'den cezaevlerindeki çocuklara mektup