Ana SayfaÇalışma YaşamıKESK, DİSK ve TMMOB’dan 1 Mayıs çağrısı: ‘Hayır’ daha bitmedi

KESK, DİSK ve TMMOB’dan 1 Mayıs çağrısı: ‘Hayır’ daha bitmedi

HABER MERKEZİ – KESK Eşbaşkanı Lami Özgen, DİSK Genel Başkanı Kani Beko ve TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz, “Hayır daha bitmedi” diyerek tüm işçi ve emekçileri 1 Mayıs alanlarına çağırdı.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Eşbaşkanı Lami Özgen, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Kani Beko ile Türk Mimar ve Mühendis Odaları Birliği (TMMOB) Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz, 1 Mayıs İşçi Bayramı’na ilişkin çağrıda bulundu.

dihaber’e konuşan Özgen, Beko ve Koramaz “Hayır daha bitmedi” sloganıyla tüm işçi ve emekçileri 1 Mayıs alanlarına çağırdı.

KESK: ‘Hayır’lı taleplerimiz sürüyor

OHAL ve KHK’lerle toplu gösteri hakkı tamamen yasaklandı. Türkiye’de yaşayan yurttaşların yarısı referandumda bu gidişata ‘Dur’ dedi. ‘Hayır’lı taleplerimiz sürüyor. Hayır demek sadece bir anayasa taslağına değil tekçiliğe ve otoriterliğe Hayır’dır, emeğin gasp edilmesine Hayır’dır. Tüm emekçi ve işçilerin referandum sürecindeki talepleri aynı zamanda 1 Mayıs talepleridir. Bu talepleri 1 Mayıs’ta da ortaklaştıracağız. Türkiye’nin her yerinde alanlara çıkarak bu talepleri ifade edeceğiz; emek, barış ve demokraside ısrarcı olacağız.

DİSK: ‘Hayır’ daha bitmedi

1 Mayıs’ta ülkenin sorunlarını haykırabilmek için başta Bakırköy olmak üzere Türkiye’nin tüm alanlarında sokaklara çıkacağız. Biz Taksim’den vazgeçmiş değiliz; arkadaşlarımızı katleden kiralık katiller bulununcaya kadar bizim bu Taksim sevdamız bitmeyecek. Dünyanın dört bir yanındaki emekçiler için, tüm ezilenler ve yok sayılanlar için 1 Mayıs’ta birliğin ve dayanışmanın gücüyle yan yana, omuz omuza alanlarda olacağız. Milyonlar emek, barış ve demokrasi için 1 Mayıs meydanlarında buluşacak. ‘Hayır daha bitmedi’ diyeceğiz. Kıdem tazminatı gaspına, taşeron köleliğine, kiralık işçiliğe, güvencesiz iş koşullarına, iş cinayetlerine, kentlerin ve doğanın yağmalanmasına, kadın cinayetlerine ‘Hayır’ diyeceğiz.

TMMOB: ‘Hayır’ demek için alanlarda olacağız

Türkiye’nin her tarafında 1 Mayıs’ı büyük bir coşkuyla kutlayacağız. Kıdem tazminatının gasp edilmek istenmesine, taşeronlaştırılmaya, kiralık çalıştırılmaya, kölelik koşullarının dayatmasına ‘Hayır’ demek için alanlarda olacağız. Tüm alanlarda barışı dillendireceğiz. ‘Hayır daha bitmedi mücadeleye devam’ şiarıyla alanlarda olacağız. Tüm halkımızı bu şiarla alanlara davet ediyoruz. TMMOB 515 bin üyesiyle alanlarda olacak.