Ana SayfaGüncelKılıçdaroğlu: Bu seçimin adı mühürsüz seçimdir

Kılıçdaroğlu: Bu seçimin adı mühürsüz seçimdir

HABER MERKEZİ – Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, YSK’nin “mühürsüz oy” kararının ardından başlayan “şaibe” tartışmalarına değindi ve “Bu seçimin adı mühürsüz seçimdir” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Meclis grup toplantısında konuştu.

Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) referandumda mühürsüz oyların da geçerli sayılacağı kararının ardından başlayan şaibe tartışmalarına ilişkin konuşan Kılıçdaroğlu, YSK’nin yasaları çiğneyip seçimi şaibeli hale getirdiğini söyledi. Kılıçdaroğlu, “Bu seçimin adı mühürsüz seçimdir” dedi.

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından satır başları şöyle:

‘Direndik, sandığa gittik ‘Hayır’ dedik’

Bütün yurttaşlarımıza sesleniyorum bu referandum adil bir referandum muydu. Bir tehdit unsuru olarak devlet vatandaşın karşısına çıktı. Devletin bütün maali imkanlarını kullandılar. Buna rağmen yılmadık. Yolumuza devam ettik, edeceğiz. Sadece bununla da yetinmediler. Olağanüstü hal uygulamasından yararlanarak kanun çıkardılar. Anayasa Mahkemesi de ben buna bakmam diyor. Özel televizyonların tek yanlı yayın yapmasına her türlü imkanı tanıdılar. Buna rağmen direndik, sandığa gittik, hayır oyunu verdi.

‘Meşruiyeti tartışmalı olan bir anayasa değişikliği yürürlükte olamaz’

Ne oldu biliyor musunuz Evet için devlet kampanyası Hayır için millet kampanyasına dönüştü. Elimizi kolumuzu bağlamaya, baskı kurmaya çalıştılar. Özel anketörler buldular ceplerine para doldurdular, Evet yüzde 60 çıkacak dedirttiler. Biz gittik ve yüzde 50’nin üzerinde bir hayırı sandıkta ifade ettik. Meşruiyeti tartışmalı olan bir anayasa metnini referanduma götürdüler. Bu anayasa değişikliğinin meşruiyeti tartışmalıdır. Meşruiyeti tartışmalı olan bir anayasa değişikliği yürürlükte olamaz.

Referandumun meşruiyetine gölge düşürüyorsunuz diye açıklama yaptım. YSK bu kararından inşallah geri döner diye bekledim. YSK yasaları çiğnemiştir. YSK üstüne düşen görevi yapmamıştır. YSK, gücünü öyle anlaşılıyor ki haktan hukukun üstünlüğünden anayasadan değil belli bir merkezden belli bir siyasi otoriteden almaktadır.

‘Bu seçimin adı mühürsüz seçimdir’

Siz hangi talimatla bunu geçersiz sayarsınız. Hangi ahlakla hangi hukukla mühürsüz pusulaları geçersiz sayarsınız. Siz 11 kişi sizi oraya getiren iradenin temsilcisi olarak kendinizi görüp ona göre mi karar veriyorsunuz. Eğer böyle karar veriyorsanız hakim cübbesini çıkarın ve o binadan ayrılın. Siz 11 kişi kendinizi ne sanıyorsunuz da TBMM’nin üstünde konumlandırıyorsunuz. Bu referandum şaibelidir ve şaibeli yapan da Yüksek Seçim Kurulu’dur. Adalet ve Kalkınma Partisi’nden temsilci başvuruyor ve bu kararı alıyorlar. Maç ortasında kurallar değişiyor. Bu seçimin adı mühürsüz seçimdir.

Bu kararın gerekçelerini kimse bilmiyor, 24 milyon oyun namusu için bugün başvuruyoruz.

Ey YSK üyeleri sizlere sizi oraya getiren bakan tarafından milletvekilliği sözü mü verildi? Üsküdar’ı geçen çalınan atını geri alan Köroğlu’dur. Tarih atı çalan hırsızı değil, çalınan atını geri alan Köroğlu’nu yazar.