Ana SayfaGüncelKılıçdaroğlu’ndan 15 Temmuz açıklaması: Kontrollü darbeydi, elimde özel dosya var

Kılıçdaroğlu’ndan 15 Temmuz açıklaması: Kontrollü darbeydi, elimde özel dosya var

HABER MERKEZİ – 15 Temmuz darbe girişimini “kontrollü darbe” olarak nitelendiren CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, elinde konuyla ilgili “özel dosya” olduğunu söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, televizyon kanalları temsilcileriyle düzenlediği buluşmada 15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Darbe girişimini “kontrollü darbe” olarak nitelendiren Kılıçdaroğlu, elinde 15 Temmuzla ilgili “özel dosya” olduğunu söyledi.

Kılıçdaroğlu toplantıda konuya ilişkin şu ifadeleri kullandı:

09.30’da darbe mi olur diye sordum ben kendilerine. Onlar da önceden deşifre oldular ifadelerini kullandılar. Demek ki bu onların önceden bu darbeden haberleri olduğu anlamına geliyor.

Ayrıca FETÖ’cülerin ifadeleri de kontrollü darbe olduğu kanısını güçlendiriyor.

‘Özel dosyaları daha sonra aktaracağım’

15 Temmuz ile ilgili ‘özel bir dosya’ olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, “Daha sonra bu özel dosyaları aktarabileceğim bir toplantı yapabilirim. Bugünün konusu bu değil” dedi.

Darbe girişiminin ardından çok tartışılan ByLock kullanıcılarına ilişkin de açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

İktidarda 120 – 180 ‘ByLock’cunun olduğu biliniyor. ByLock’cu vekilleri açıklasınlar.

Adil Öksüz’e GPS cihazını hangi devlet kurumu verdi?

‘Ciddi bir gizli ‘Hayır’cı kitle var’

Kılıçdaroğlu referanduma ilişkin ise şunları söyledi:

Ciddi bir gizli ‘Hayır’cı kitle var. Bu kitle baskılar nedeniyle evet oyu vereceğini açıklıyor ama sandığa gittiğinde hayır oyu verecek. Sonuçta bir anayasa değişikliği oylanacak seçim değil. Seçmenlerin buna göre oy vermesini istiyorum. Bir partinin mutfağında hazırlanan bir anayasa toplumun anayasası olamaz. Kanaatim Hayır çıkacağı yönünde.