Ana SayfaGüncelKılıçdaroğlu’ndan ‘yeni anayasa’ çağrısı

Kılıçdaroğlu’ndan ‘yeni anayasa’ çağrısı

HABER MERKEZİ – CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, siyasi partilere “uzlaşı ile yeni anayasa” çağrısı yaptı ve “Tüm partilere düşen görev, anayasayı bir toplumsal uzlaşı metni haline dönüştürmektir” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gazetelerin Ankara temsilcilerine referandum sonuçlarını değerlendirdi.

Kılıçdaroğlu, siyasi partilere “uzlaşı ile yeni anayasa” çağrısı yaptı.

“Bu anayasa ile toplumun yönetilemeyeceğini herkesin görmesi lazım” diyen Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

Parlamento içinde veya dışında tüm partilere düşen görev, Anayasa’yı toplumsal bir uzlaşı metni haline dönüştürmektir. Siyaset kurumunun böyle bir sorumluluğu var. Bu sorumluluktan kaçamaz.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, ”Bürokratik baskılar, devlet imkanlarının kullanılması ve OHAL koşullarında yüzde 48.6 ‘Hayır’ çıkması bir demokrasi zaferidir” dedi.

Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) kararını da değerlendiren Kılıçdaroğlu, “YSK maç sırasında oyunun kurallarını değiştirmiştir. Bu affedilecek, gözardı edilecek bir durum değildir” dedi.

İdam cezası konusundaki tavrını da açıklayan Kılıçdaroğlu, ”Getirsinler Meclis’te zaten çoğunlukları var. Biz Türkiye’nin medeni bir dünyanın parçası olmasını isteriz” değerlendirmesinde bulundu.