Ana SayfaGüncelKurkut cinayetini fotoğraflayan gazeteci Abdurrahman Gök’ün evine polis baskını

Kurkut cinayetini fotoğraflayan gazeteci Abdurrahman Gök’ün evine polis baskını

HABER MERKEZİ – Diyarbakır Newrozu’nda Kemal Kurkut cinayetini fotoğraflayan dihaber editörü Abdurrahman Gök’ün evine polis baskını düzenlendi.

Diyarbakır’da 21 Mart günü düzenlenen Newroz’da üniversite öğrencisi Kemal Kurkut’un polisler tarafından öldürüldüğü anları fotoğraflayan dihaber editörü Abdurrahman Gök’ün evine polis baskını yapıldı.

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine saat 08.00 sularında gelen polisler, Gök’ün bulunmadığı evde arama yaptı.

dihaber’de yer alan habere göre tüm eşyaları dağıtarak arama yapan polis, 4 kitap ile bir derginin yanı sıra Gök’e ait kullanmadığı 2 telefona el koydu. Evdeki fotoğraf makineleri de incelendi.

Gök’ün ev arkadaşlarına, soruşturmanın Ankara merkezli olduğu ve TEM Şube Müdürlüğü’ne giderek ifade vermesi gerektiğini bildiren polis, aksi halde gözaltı kararı çıkarılacağını tebliğ etti.

Yine haberde polisin bir buçuk saatlik aramanın ardından evden çıkarken, ellerindeki tutanakta tutuklu gazeteci Ömer Çelik ile bir başka gazetecinin isminin not alındığı aktarıldı.

Kurkut cinayetinde tanık olarak dinlenmişti

Gazeteci Abdurrahman Gök, 29 Mart’ta avukatlarıyla birlikte Diyarbakır Adliyesi’ne giderek Kemal Kurkut’un vurulması olayına ilişkin tanık olarak ifade vermişti.

Savcının talebi üzerine, Gök tarafından çekilen olay anına ait 26 fotoğraf karesi de savcılığa teslim edilmişti.