Ana SayfaGüncelLokantada translara fiziksel şiddet ve ayrımcı tavır: ‘Size servis açmıyoruz’

Lokantada translara fiziksel şiddet ve ayrımcı tavır: ‘Size servis açmıyoruz’

HABER MERKEZİ – Ankara’da bir lokantaya giden 3 trans çalışanlar tarafından “İçeri giremezsiniz, patronun kesin emri var travestilere servis açmıyoruz” diyerek içeri alınmadı ve darp edildi.

Ankara’da gece saatlerinde Köroğlu İşkembecisi’ne giden 3 trans ayrımcı müdahale ve fiziksel şiddete maruz bırakıldı.

Kaos GL’nin haberine göre Lokanta çalışanları mekana giden Janset Kalan ve iki arkadaşına, “İçeri giremezsiniz, patronun kesin emri var travestilere servis açmıyoruz” dedi.

Translar, “Biz buraya çorba içmeye geldik boş masa varken hizmet vermeyi nasıl reddedersiniz” diyerek bahçe katında bir masaya oturdu. İşletme çalışanları servisleri kaldırıp masayı boşalttı.

Masada oturan translardan biri kolundan tutularak zorla kaldırmaya çalışıp darp edildi. O sırada müşteriler alkış tutarak “Biz sizi istiyoruz neden servis açılmayacakmış?” diyerek işletmeye tepki gösterdi.

Janset Kalan daha öncesinde bu lokantaya devamlı geldiklerini ancak ilk defa böylesi ayrımcı bir tavırla karşılaştıklarını söyledi.

Kalan, polisleri aramalarının ardından Esat Karakoluna götürüldüklerini, polisler tarafından cinsiyetçi söylemlere ve nefret söylemlerine maruz bırakıldıklarını ifade etti.