Ana SayfaDünyaMısır’da iki kiliseye saldırı: En az 44 kişi hayatını kaybetti

Mısır’da iki kiliseye saldırı: En az 44 kişi hayatını kaybetti

HABER MERKEZİ – Mısır’ın Tanta kentinde yer alan bir kilisede meydana gelen patlamada en az 27 kişi yaşamını yitirdi. İskenderiye’deki bir kilisede yaşanan patlamada ise en az 17 kişi yaşamını yitirdi. Patlamalarda 100’den fazla kişi de yaralandı. Saldırıları IŞİD’in üstlendiği belirtildi.

Mısır’ın başkenti Kahire’nin kuzeyindeki Tanta kentinde yer alan Aziz Georg kilisesinde sabah saatlerinde patlama meydana geldi.

Patlamanın kilisenin girişinde meydana geldiği ve Palmiye Pazarı ayini nedeniyle kalabalık olduğu bir sırada meydana geldiği belirtiliyor.

Palmiye Pazarı, ayrıca Kutsal Hafta’nın başlangıcı kabul ediliyor.

Patlamada en az 27 kişinin yaşamını yitirdiği ve 70’den fazla yaralı olduğu açıkladı.

İskenderiye’deki kilisede de patlama

Aziz Georg kilisesindeki patlamadan kısa bir süre sonra İskenderiye’deki bir kilisede de benzer bir patlama meydana geldiği kaydedildi.

Buradaki patlamada ise ilk belirlemelere göre en az 17 kişi yaşamını yitirdi, 41 kişi ise yaralandı.

DW Türkçe’nin haberine göre Mısır Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ahmed Ebu Seyid “Terör Mısır’ı yine vurdu. Üstelik bu kez Dallar Bayramı’nda” şeklinde konuştu.

Sözcü Seyid yaşananları “Tüm Mısır halkına karşı işlenmiş iğrenç bir suç” sözleriyle değerlendirdi.

Öte yandan saldırıların IŞİD tarafından üstlenildiği belirtiliyor. Sputnik’in haberine göre IŞİD’in ‘haber ajansı’ olduğu iddia edilen Amaq sitesi, Tanta ve İskenderiye’deki kilise saldırılarını örgütün üstlendiğini yazdı.