Ana SayfaGüncelMüjdat Gezen Sanat Merkezi’ni kundaklayan kişi tahliye edildi

Müjdat Gezen Sanat Merkezi’ni kundaklayan kişi tahliye edildi

HABER MERKEZİ – Müjdat Gezen Sanat Merkezi’ni kundakladığı gerekçesiyle tutuklanan Mehmet Ali Aligül, sanat merkezinin avukatının da talebi üzerine tahliye edildi.

İstanbul Kadıköy’deki Müjdat Gezen Sanat Merkezi’ni kundakladığı gerekçesiyle “mala zarar verme” ve “kasten yangın çıkarma” suçlarından 9 yıla kadar hapis cezası istemiyle tutuklu yargılanan Mehmet Ali Aligül’ün tahliyesine karar verildi.

Aligül’ün tahliyesi sanat merkezinin avukatının da talebi üzerine gerçekleşti.

Ne olmuştu?

Kadıköy’de bulunan Müjdat Gezen Sanat Merkezi’ne gelen bir kişi binayı ateşe verip kayıplara karışmıştı.

Saldırının ardından olayla ilgili soruşturma başlatılmıştı.

Soruşturma kapsamında sanat merkezine saldırdığı belirtilen 39 yaşındaki M. Ali Aligül isimli şahıs, Sancaktepe’de gözaltına alınmıştı.

Adliyeye sevk edilen saldırgan, soruşturmayı yürüten savcıya ifade verdi. Savcılık, ifadesinin ardından tutuklanması talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edilen saldırgan mahkeme tarafından serbest bırakılmıştı.

Saldırgan Aligül ifadesinde “Amacım birine zarar vermek yada binayı yakmak değildi. Sadece binanın dış kısmında bulunan kış bahçesi tarzındaki saçaklı bölümü yaktım. Duygularıma yenik düştüm” demişti.  Saldırgan ayrıca Müjdat Gezen’in Abdülhamid’in torunu hakkında konuşmalarını beğenmediğini söyleyerek “Onun hakkında ileri geri konuştu. Bu sırada stüdyodan da gülüşme sesleri geliyordu. Bu olay kafama takıldı. Yaptığım olayı bu nedenle gerçekleştirdim” demişti.

Serbest bırakıldıktan sonra ise “Ben oraya alkollü falan gitmedim. Sadece vatan duygularıyla, içimden geldiği şekilde devam ettim” ifadelerini kullanan saldırgan Aligül hakkında başsavcılığın itirazı üzerine tutuklama talebiyle yakalama kararı çıkartılmıştı.

Mehmet Ali Aligül, savcılığın yeniden yakalama kararının ardından gözaltına alınıp çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.




Önceki Haber
Kadının naylon çorabından kaçan özgürlük: 'Sinir Krizinin Eşiğindeki Kadınlar'
Sonraki Haber
Türkiye'nin turizm gelirleri yüzde 17.1 azaldı