Ana SayfaGüncelNuriye Gülmen ve Semih Özakça 53 gündür açlık grevinde: ‘Çok hızlı kilo kaybediyorlar’

Nuriye Gülmen ve Semih Özakça 53 gündür açlık grevinde: ‘Çok hızlı kilo kaybediyorlar’

HABER MERKEZİ – İşlerine geri dönebilmek talebiyle açlık grevine başlayan Nuriye Gülmen ve Semih Özakçı eylemlerinin 53’üncü gününde. Her iki ismin de yoğun kilo kaybı yaşadığı belirtiliyor. Kemal Gün ise Dersim’e yönelik bombardımanda yaşamını yitiren oğlunun cenazesini almak için tam 66 gündür açlık grevi eyleminde.

Meslekten ihraç edilen akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın işlerine geri dönebilmek için başlattıkları açlık grevi 53. gününde.

Ankara Yüksel Caddesi İnsan Hakları Anıtı önünde ‘İşimizi Geri İstiyoruz’ talebi ile başlayan Nuriye Gülmen, Semih Özakça, Acun Karadağ, Veli Saçılık, Esra Özakça ve Mehmet Dersulu’nun sürdürdüğü oturma eylemi ise 173. gününde.

İşe iade talebindeki isimlerin başlattıkları açlık grevinin kritik noktaya ulaştığı ve henüz talepleri ile ilgili bir gelişmenin olmadığı aktarıldı.

Gökçer Tahincioğlu da Milliyet’teki köşesine taşıdığı açlık grevlerinde Gülmen ve Özakça’nın yoğun kilo kaybı yaşadıklarını belirtti.

Nuriye Gülmen 7 kilo verirken, Semih Özakça ise 16 kilo kaybetti.

Tahincioğlu, doktorları “Çok hızlı kilo kaybediyor” diye endişeli olduklarını da vurguladı.

Gülmen ve Özakça, işlerine geri dönebilmek amacıyla 11 Mart’ta başlatacakları açlık grevine gözaltı sırasında başlamıştı.

Kemal Gün 66 gündür açlık grevinde

Öte yandan 70 yaşındaki Kemal Gün, Dersim’de bulunan Çet Deresi’nde yapılan hava bombardımanında yaşamını yitiren oğlunun cenazesini alabilmek için tam 66 gündür açlık grevi eyleminde.

‘Bir parça kemik dahi olsa’ oğlunun cenazesini almak için açlık grevinde olduğunu dile getiren baba Kemal Gün, Twitter hesabından yaptığı açıklamada 59 kiloya düştüğünü belirtti.