Ana SayfaGüncelOHAL 3 ay süreyle uzatıldı

OHAL 3 ay süreyle uzatıldı

HABER MERKEZİ – Bakanlar Kurulu toplantısının ardından açıklama yapan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş,  OHAL’in 3 ay süreyle uzatıldığını açıkladı.

Bakanlar Kurulu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Beştepe’de yapılan toplantı 1 saat 15 dakika sürdü.

Toplantının ardından açıklama yapan Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu’nun OHAL’in 3 ay daha uzatılmasına karar verdiği ve konuyla ilgili yazıyı TBMM’ye gönderildiğini belirtti.

16 Nisan anayasa değişikliği referandumuna dair de konuşan Kurtulmuş’un konuşmasından satırbaşları şöyle:

OHAL

MGK kendi uhtesinde olan OHAL’in uzatılmasıyla ilgili konuda Bakanlar Kurulu’na tavsiye kararında bulundu. Bu karar ele alınarak Çarşamba saat 01.00’den itibaren OHAL’in 3 ay uzatılmasıyla ilgili yazı kaleme alındı ve Bakanlar Kurulu kararı imzalandı. Konu TBMM’ye gelecektir ve onayıyla 3 ay daha uzatılacaktı

Referandum

Yüzde 85’in üzerinde bir katılım vatandaşlarımızın demokrasiyi sahiplenmesi konusunda önemliydi. Türkiye son derece olgun, demokratik olarak gelişmiş bir seçim kampanyası geride bıraktı. Evet diyenler, Hayır diyenler oldu, bireysel olarak kanaatlerini açıklayanlar oldu. Son derece olgun, keyifli ve barışçıl bir şekilde kampanya sürecini geride bıraktık.

Sandık günü hem sandık başındaki güvenlik meselesi, hem oyların her sandığın mutlaka sonuçları alarak YSK ve il seçim kurullarına bildirilmesiyle birlikte bütün sandıklar güvenli şekilde merkezlere ulaştırılmış ve erken saatlerde seçim sonuçları elde edilmiştir. Bunların hepsinin üstünde böylesine önemli ve kapsamlı reformun millet iradesiyle gerçekleşmiş olmasıdır.

YSK kararı

Bundan sonraki süreçte TBMM’ye düşen aradaki uyum sürecini hızlı şekilde gerçekleştirmek. YSK’nın kararını bekleyeceğiz. Resmen belirtmesiyle birlikte hemen Resmi Gazete’de yayınlanacak ve yürürlüğe girecek. 18 maddenin her birisi hemen uygulamaya konulacak. Bu uyum süreci konusunda parlamentonun seri şekilde çalışarak süreyi başarılı şekilde geçireceğine eminim

Mühürsüz oy pusulalarına dair

YSK seçim günü yaptığı açıklama ile konuyla ilgili olarak YSK’nın görüşlerini açık şekilde ortaya koydu. Bu konunun tarafı değiliz. Tarafı olmadığımız bir konuda açıklama yapmamız doğru değildir.

OHAL 3. kez uzatıldı

Milli Güvenlik Kurulu (MGK) bu akşam Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe’de toplanmış.

Yaklaşık 50 dakika süren toplantının ardından yapılan açıklamada, “Olağanüstü halin (OHAL) uzatılması tavsiyesinde bulunulması kararlaştırılmıştır” ifadesi yer almıştı.

Üçüncü kez uzatılmış olan OHAL 20 Temmuz 2017’de bir senesini doldurmuş olacak.




Önceki Haber
MGK sonrası ilk açıklama: OHAL uzatılsın
Sonraki Haber
Gazeteci Nametullah Başar gözaltına alındı