Ana SayfaGüncelÖnder ‘7 Haziran’a işaret ederek ‘Evet’in akıbetini açıkladı

Önder ‘7 Haziran’a işaret ederek ‘Evet’in akıbetini açıkladı

HABER MERKEZİ – HDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, sayılı günler kalan referandumda ‘Evet’in 7 Haziran seçimlerindeki durumdan farkı olmayacağını belirterek “Bunların gelecek oyu 7 Haziran’da aldıkları oydur. Onun bir santim üstünde değildir” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Ankara Milletvekilli Sırrı Süreyya Önder, referandum çalışmaları kapsamında HDP Sincan İlçe Örgütü’nün düzenlediği etkinlikte konuştu.

Önder 16 Nisan referandumu atmosferini ‘7 Haziran’a benzeterek şunları söyledi:

Memlekette bir 7 Haziran havası var. Bu buram buram belli oluyor. ‘Kürt halkı aman ne diyecek ha ne diyecek’ diyorlar, bilmiyorlar Kürt halkının ne çektiğini, bilmiyorlar Kürt halkının kararlığını ama biz bu havayı 7 Haziran öncesinde yaşamıştık. Bunların oy oranı karamsarlık yaratmasın, seçimde aldılar yüzde 43 oy. ‘İşte MHP’den şu kadar gelse bana Evet çıkar’ diyorlar. Bu böyle değil arkadaşlar. Bunların gelecek oyu 7 Haziran’da aldıkları oydur. Onun bir santim üstünde değildir.

Sizler 16 Nisan’da demokratik bir yolla göreceksiniz, insan içine çıkacak haliniz kalmayacak. Bu sureyi iyi değerlendirmeliyiz, çünkü fazladan gelecek her bir ‘Hayır’ oyu insanlık için, geleceğimiz için binlerce ‘Evet’ anlamına gelecektir.