Ana SayfaGüncelPartilerin TRT’de konuşma yapacak isimleri belirlendi

Partilerin TRT’de konuşma yapacak isimleri belirlendi

HABER MERKEZİ – Meclis’te grubu bulunan 4 siyasi partinin TRT’de propaganda konuşmasını yapacak konuşmacıları belirlendi.

Referandum mevzuatına göre, TRT’de propaganda konuşması yapma hakkına sahip 4 siyasi parti konuşmacılarını belirledi.

Gazete Duvar’ın haberine göre 16 Nisan’da yapılacak olan referandum öncesi bu hafta TRT’de yayınlanacak seçim propagandaları için Halkların Demokratik Partisi (HDP) adına Urfa Milletvekili ve Parti Sözcüsü Osman Baydemir ve İstanbul Milletvekili Hüda Kaya konuşma yapacak.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ise konuşmacı olarak Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan ve İstanbul Milletvekili İlhan Kesici’yi seçti.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) adına ise, anayasa değişikliği teklifini hazırlayan komisyonda bulunan MHP Milletvekili Mehmet Parsak’ın konuşması bekleniyor.

Halkoylaması Kanunu’na göre Ak Parti’nin 10’ar dakikalık 3’er konuşma, CHP, MHP ve HDP’nin 10’ar dakikalık 2’şer konuşma hakları bulunuyor.

Erdoğan konuşma yapmayacak

AKP Meclis Grup Başkanvekili Naci Bostancı, anayasa teklifi hazırlık sürecinde komisyonda yer alan AKP Genel Sekreteri Abdülhamit Gül ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop konuşacak.

Referandum sürecinde Cumhurbaşkanın da 10’ar dakikadan 2 kez TRT’de konuşma hakkı var. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan bu hakkı kullanmayacağını açıklamıştı. 2010 yılındaki referandumda dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’de bu hakkı kullanmamıştı.