Ana SayfaGüncelProtestolar 5. gününde: ‘Referandum iptal edilsin’

Protestolar 5. gününde: ‘Referandum iptal edilsin’

HABER MERKEZİ – YSK’nin mühürsüz oy ve pusulaları geçerli sayan kararının ardından ilan edilen resmi olmayan referandum sonuçlarına yönelik protestolar beşinci gününde devam ediyor. Protestolarda YSK’nin referandumu yeniden gerçekleştirmesi talebi öne çıktı. Öte yandan referandum sonuçlarına itiraz ettiği için YSK Merkezi’ne yürüyüşe geçen Hülya Şen, Eskişehir’e ulaştı.

Yüksek Seçim Kurulu’nun (YKS) referandumda ‘mühürsüz oyların geçerli sayılmasına’ yönelik kararına karşı Türkiye’nin çeşitli kentlerinde başlayan protestolar 5’inci gününe girdi.

Bugün de İstanbul’un Kadıköy, Beşiktaş, Avcılar ve birçok noktası ile Mersin ve Adana’da yurttaşlar sokaktaydı.

Beşinci gününe giren protestolarda yurttaşların talebi, YSK’nin referandumu yeniden gerçekleştirmesi oldu.

Kadıköy

Kadıköy / Sendika.Org

Kadıköy’de bir araya gelen yüzlerce kişi, “Referandum iptal edilsin” pankartı açarak, “Hırsız var”, “Direne direne kazanacağız”, “Hırsız, yandaş YSK” sloganları attı.

“Hayır bitmedi daha yeni başlıyor”, “Hayır biz kazandık” ,”Meşru olmayan bu seçimi tanımıyoruz” dövizleri taşıyan yurttaşlar, sokaklarda bulunan halkında ıslıklı ve alkışlı desteği eşliğinde Süreyya Operası önünden Osmanağa Camisi’ne kadar yürüdü.

Burada bir süre slogan atan kitle yarın 19.30’da Süreyya Operası önünde protestolarını sürdürmek üzere dağıldı.

Beşiktaş

Beşiktaş Kartal Heykeli önünde bir araya gelen yüzlerce kişi, “Hırsız AKP, işbirlikçi YSK”, “Susma, sustukça, sıra sana gelecek” ve “Hırsız var” sloganları atarak, “Hayır kazandık” pankartı taşıdı.

Yoldan otomobilleri ile geçen yurttaşlar korna çalarak, evlerinde olan yurttaşlar ise eyleme tencere, tava çalarak destek verdi.

“Hayır bitmedi daha yeni başlıyor” ve “Meşru olmayan bu seçimi tanımıyoruz” dövizlerini taşıyan yüzlerce kişi, yağan yağmura rağmen saatlerce eyleme devam etti.

Avcılar

Avcılar / Sendika.Org

Avcılar’da sağanak yağışa rağmen yurttaşlar, “Hayır bitmedi mücadeleye devam” sloganları atarak Marmara Caddesi Deprem Heykeli Anıtı önünde bir araya geldi.

“Hayır bitmedi daha yeni başlıyor” pankartının açıldığı eylemde “Hileli seçim iptal edilsin” dövizi de taşındı.

Tencere tava ve düdükler çalarak YSK’yi protesto eden yurttaşlar sık sık “Direne direne kazanacağız”, “Hayır bitmedi daha yeni başlıyor”, “Her yer hayır her yer direniş” sloganlarını attı. Yarın akşam aynı saatte aynı yerde buluşma çağrısı ile eylem son buldu.

Adana

Adana’da gençler, seçimlerin iptal edilmesi ve referandumun şaibeli sonuçlarını protesto etmek amacıyla Atatürk Parkı’nda bir araya gelerek, protesto eylemi düzenledi.

Grup Hareket Halinde isimli müzik grubunun müzikleri ile eğlenen gençler uzun süre halay çekti.

Etkinlik sonunda gençler yere yatarak “Hayır” yazıp etkinliklerini noktaladı.

Mersin

Mersin’de de Mezitli ilçesi Viraşehir Sahili’nde bir araya gelen yurttaşlar şaibeli referandum sonuçlarını protesto etti.

Yurttaşların “Hayır daha bitmedi yeni başlıyor” dövizlerinin yanı sıra sabah saatlerinde gözaltına alınan Sendika.Org editörü Ali Ergin Demirhan’ın gözaltına alınmasına tepki olarak “Hayır. Sendika.Org susmayacak” dövizleri taşıdıkları görüldü.

“Hayır bitmedi daha yeni başlıyor” ve “Hırsız YSK elini irademden çek” sloganları attı. Atılan sloganların ardından yapılan açıklama ile eylemini sonlandıran grup, alkışlarla dağıldı.

Referandumun iptali için yürüyen Şen, Eskişehir’de

Öte yandan 16 Nisan’daki anayasa değişikliği referandumunun iptali için İstanbul’dan Ankara’ya yürüyen Dr. Hülya Şen, Bilecik’in Bozüyük ilçesinden Eskişehir’e geldi.

Şen’i, İsmet İnönü Caddesi Kanatlı Alışveriş Merkezi önünde Eskişehir Hayır Platformu üyesi 100’ü aşkın kişi alkışlarla karşıladı.

Yoğun polis ablukası altında gerçekleşen yürüyüşte “Hayır! Kazandık” yazılı pankart taşınırken sık sık “Hayır kazandı YSK çaldı”, “Hırsız yandaş YSK” sloganları atıldı.

Geceyi Eskişehir’de geçirecek olan Dr. Hülya Şen’in yarın Ankara’ya doğru yola çıkacağı belirtildi.