Ana SayfaGüncelPTT, Demirtaş’a ‘kaybolan mektup’ için tazminat ödeyecek

PTT, Demirtaş’a ‘kaybolan mektup’ için tazminat ödeyecek

HABER MERKEZİ – HDP’nin tutuklu Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın kaybolan mektubu ile ilgili sorumlular hakkında yasal işlem başlatıldı. PTT ise mektubun akıbetinin tespit edilemediği belirterek tazminat ödeneceğini açıkladı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, tutuklu bulunduğu Edirne Cezaevi’nden 15 Aralık 2016 tarihinde Uluslararası İşkenceyi Önleme Komitesi’ne (CPT) APS yoluyla bir mektup göndermişti.

dihaber’de yer alan habere göre Demirtaş’ın Kandıra ve Silivri’deki milletvekillerinin durumunu kaleme aldığı mektubun CPT’ye ulaşmaması üzerine yapılan girişimler sonucu PTT Edirne Baş Müdürlüğü’nden mektubun akıbetinin tespit edilemediği şeklinde resmi bir yazıyla yanıt verildi.

Söz konusu yanıtta şu ifadelere yer verildi:

Fransa’ya göndermiş olduğunuz ED014314551TR barkod numaralı APG’nin Fransa Posta idaresince akıbeti tespit edilememiştir.

Bu nedenle, söz konusu APG için 40,06 SDR karşılığı 189 TL ve 62,50 TL yollama ücreti olmak üzere toplam 251,83 TL’nin tarafınıza, sonradan APG’nin bulunması durumunda geri ödeyeceğinizi yazılı olarak taahhüt kaydıyla şirketimizce ödenmesi uygun görülmüştür.

Tazminatı talep etmeniz halinde başmüdürlüğümüze bildirilmesi rica ederiz.

HDP, Demirtaş’ın CPT’ye yazdığı mektubun kaybolmasında sorumluluğu olanlar hakkında yasal işlem başlatıldığını duyurdu.

Previous post
KAPISI MÜHÜRLENENLERİN 'HAYIR'I | "Diyarbakır'da sessizlik sandıkta bitecek"
Next post
DTK Eş Başkanı Leyla Güven 'adli kontrol'le serbest bırakıldı