Ana SayfaGüncelReferandum anketlerine ilişkin rakam vermeyen Erdoğan: ‘Evet’ tırmanıyor

Referandum anketlerine ilişkin rakam vermeyen Erdoğan: ‘Evet’ tırmanıyor

HABER MERKEZİ – Anayasa değişikliği referandumuna ilişkin yapılan anketler sorulan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Her geçen gün ‘Evet’ tırmanıyor” ifadelerini kullansa da rakam vermekten kaçındı. Erdoğan ayrıca, “Fırat Kalkanı” operasyonuna ilişkin “Bu işin aslında isim olarak birinci etap diye nitelendirdiğim kısım bitti. Bu yol haritasının adı konmayan 2. 3. etapları olacak” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NTV canlı yayınında Oğuz Haksever’in sorularını yanıtladı.

Erdoğan, sona erdirildiği açıklanan ‘Fırat Kalkanı’na ilişkin şunları söyledi:

Fırat Kalkanı Harekatı’yla alakalı bu işin aslında isim olarak birinci etap diye nitelendirdiğim kısım bitti. Bu yol haritasının adı konmayan 2. 3. etapları olacak. Olay sadece Suriye boyutunda giden bir harekat değil. Bu olayın Irak boyutu var. Bir Telafer olayı var Sincar olayı var, Musul’da aynı şekilde soydaşlarımız var. Orada şu anda üs olarak çalışmalarını yürüten askerimiz var. Musul’da DEAŞ’a çok ciddi darbeler indirdi onlara. Şu anda da bu üssümüzde Ninova muhafızları dediğimiz muhafızları yetiştirme görevi devam ediyor. Musul’un bundan önceki valisi şu anda Ninova muhafızlarının komutanı. Musul ağırlıklı Arap kardeşlerimizden oluşuyor. Bu üs bölgemiz buraya çok yakın mesafede ve 700’e yakın bir timimiz var. Onlar bu muhafızları yetiştirme çalışmalarını devam ettiriyor. Bu eğitimlerle zaman geldi peşmergelere de eğitimler yaptırıldı.

Referandum anketleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sayılı günler kalan anayasa değişikliği referandumu ve kamuoyu anket çalışmalarına ilişkin soruya ise şu yanıtı verdi:

Her geçen gün ‘Evet’ tırmanıyor. Ömrüm meydanlarda geçti dilini biraz bilirim meydanların. Meydanlarda bunu gösteriyor. Ben inanıyorum ki bu hafta çok daha belirleyici olacak. Örneğin yarın Bursa’dayım, sonra Balıkesir’deyim, Cumartesi İstanbul var, Pazar günü İzmir var. Bu arada akşamları televizyon programları da devam edecek.

Sayın Başbakanın aynı şekilde gerek meydan mitingleri, sayın Bahçeli’nin meydan mitingleri var öyle sanıyorum televizyon programları da olacak. Bu haftayı bu şekilde geçirdikten sonra önümüzdeki hafta aynı yoğunlukta bu süreci sürdüreceğiz. Son iki hafta inanıyorum ki evet tırmanışını yükseltecektir. Bakan arkadaşlarımız, milletvekili arkadaşlarımız arazideler. 16 Nisan inşallah bir milat olacaktır ve bu miladı milletimiz özellikle de en kısa zamanda görmeye başlayacaktır. Bir şey karıştırılmamalı 17 Nisan’dan itibaren Türkiye’de bir anayasa değişikliği tümüyle uygulamaya girmeyecek. Birkaç maddesi girecek ama asıl uygulama 2019 seçimiyle birlikte olacak.

  Yeni referandum anketi: Kürt kentlerinde son durum
  Referandum anketi: AKP'nin 'en çok oy aldığı illerde' de 'Hayır' önde



Önceki Haber
HDP’nin Kürtçe referandum şarkısı Türkiye genelinde yasaklandı
Sonraki Haber
İstanbul Film Festivali'nde onur ödülü alan Pirhasan: Bu ödül cezaevindeki gazeteci ve sanatçılara