Ana SayfaGüncelReferandum kararına tepki için hekimlikten istifa etti, YSK’ye yürüyor

Referandum kararına tepki için hekimlikten istifa etti, YSK’ye yürüyor

HABER MERKEZİ – Bugüne dek hekim olarak çalışan Hülya Şen referandumun iptal edilmesi için istifa ederek İstanbul’dan, Ankara’daki YSK Merkezi’ne yürüyüşe geçti.

16 Nisan’da anayasa değişikliğinin oylandığı referandum sonuçlarına YSK’nın sayım sürerken aldığı ‘mühürsüz oy pusulası’ kararı ve ‘Evet’in kazandığını açıklaması üzerine sonuçlarına itiraz eden Hülya Şen,  25 yıllık hekimlik mesleğinden istifa etti.

Şen, bugün YSK’nin adil bir karar vermesi talebiyle Kadıköy Altıyol Meydanı’ndan , Ankara’da bulunan Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) Genel Merkezi’ne doğru yürüyüşe geçti.

Sevenleri, arkadaşları, kızı ve dayanışma için gelen yurttaşlar tarafından uğurlanan Şen, bugün itibariyle İstanbul’un Tuzla ilçesine kadar yürümeyi hedeflediğini söyledi.

Üzerinde ‘#projenizdeğiliz’ yazılı beyaz bir tişört giyen Şen, Tuzla’nın ardından Ankara yoluna araç ile devam edecek.

Hülya Şen Kadıköy’de açıklama yaptı

“YSK kararı halkın vicdanında karşılık bulmadı”

Kendisini yalnız bırakmayan dostlarına teşekkür eden Şen, YSK’nin referandum kararının sıkıntılı olduğunu belirtti. Kararın halkın vicdanında karşılık bulmadığını kaydeden Şen, “YSK’yi adil bir karar vermek için göreve çağırıyorum” dedi.

YSK’nin dışında siyasi partilere de çağrı yapan Hülya, Cumhuriyet Halk Partisi’ni de oylara sahip çıkması için göreve çağırdı. Yürüyüşe başlamasının esas nedeninin süreci anlatmak olduğunu belirten Hülya, “Herkesi yanımda görmek isterim şimdilik yalnızım hoşçakalın” diyerek alkışlar eşliğinde arkadaşlarına veda etmesinin ardından yürüyüşe başladı.

Yürüyüşün başladığı noktada ihraç edilen kamu emekçilerini de eylem yaptığı için selamlayan Hülya, “Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiç birimiz” sloganları ile karşılandı.


Kaynak: dihaber