Ana SayfaGüncelREFERANDUM PROTESTOLARI | Kadıköy’de ‘YSK halka hesap verecek’ ve ‘Seni başkan yaptırmayacağız’ sloganları

REFERANDUM PROTESTOLARI | Kadıköy’de ‘YSK halka hesap verecek’ ve ‘Seni başkan yaptırmayacağız’ sloganları

HABER MERKEZİ – YSK’nin mühürsüz oy ve pusulaları geçerli sayan kararının ardından ilan edilen resmi olmayan referandum sonuçlarına yönelik protestolar dördüncü gününde devam ediyor. İstanbul’da protestoların bugünkü adresi Kadıköy olurken, Mersin ve Adana’da da yurttaşlar sokaktaydı.

Yüksek Seçim Kurulu’nun (YKS) referandumda ‘mühürsüz oyların geçerli sayılmasına’ yönelik kararına karşı Türkiye’nin çeşitli kentlerinde başlayan protestolar dördüncü gününe girdi.

Ancak İstanbul’da bugün de devam eden protestoların adresi Kadıköy oldu.

Fotoğraf: Hasan Özhan Ünal

Kadıköy Süreyya Operası önünden yürüyüşe geçen göstericiler, “Seçim meşru değildir” yazılı pankart taşırken, “Hayır bitmedi, mücadeleye devam”, “YSK halka hesap verecek”, “Seni başkan yaptırmayacağız” sloganları attı.

Önce Moda oradan da Kadıköy Çarşı’ya doğru devam eden yürüyüşe binlerce kişi katılım gösterirken, sayı her geçen dakika artarken protestocular Yoğurtçu Parkı’nda bir araya geldi.

Protestolar sırasında asılan bir pankart (Fotoğraf: Pelin Özkaptan)

Mersin

Mersin’de de “Mersin Birlikte Hayır Diyor İnisiyatifi” referandumun şaibeli sonuçlarını protesto etti.

Özgür Çocuk Parkında bir araya gelen yüzlerce kişi ellerinde “Hayır bitmedi daha yeni başlıyor” ve “Hayır kazandı mücadeleye devam” dövizleri taşıdı.

Yapılan konuşmalarda referandum sonuçlarının şaibeli olduğu ve referandumun iptal edilmesi gerektiği vurgulandı.

CHP Gençlik Kolları Başkanı Ethem Güzel halk oylamasında “Hayır” çıkmasına rağmen hileli bir şekilde “Evet” sonucunun açıklandığını söyledi.

Tarsus’ta da Yarenlik Alanı’nda bir araya gelen yüzlerce kişi referandum sonuçlarını protesto etti.

Yapılan protestoda “Hayır biz kazandık” ve “Hayır daha bitmedi” pankartları açıldı.

Adana

Adana’da ise halk, seçimlerin iptal edilmesi için Baraj Yolu Gençlik Meydanı’nda bir araya gelerek, protesto eylemi düzenledi.

Yurttaşlar sık sık “Hayır Daha Başlangıç Mücadeleye Devam”, “Adana Hayırına Sahip Çık” ve “Hırsız, Yandaş YSK” sloganları attı.

YSK iptal başvurularını reddetti

YSK’nin ‘mühürsüz oy pusulası’ kararına muhalefet karşı çıkarken; referandumun iptali için Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) bugün başvuruda bulunmuştu.

Ancak partilerin başvurusu YSK tarafından oy çokluğuyla reddedildi.

  YSK'nin kararı: Referandum iptal başvuruları reddedildi