Ana SayfaGüncelReferanduma 3 gün kala: Diyarbakır’da HDP’nin sandık görevlilerine operasyon

Referanduma 3 gün kala: Diyarbakır’da HDP’nin sandık görevlilerine operasyon

HABER MERKEZİ – Diyarbakır’da aralarında HDP’nin İlçe Seçim Kurullarında itiraza yetkili sandık kurulu üyeleri ve bilgi işlem sorumlularının da bulunduğu 90 kişi gözaltına alındı.

Diyarbakır ve ilçelerinde yapılan operasyonlar kapsamında aralarında Halkların Demokratik Partisi’nin referandumda görevlendirdiği isimler de dahil yaklaşık 90 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlar arasında, referandumda sandıklarda görev alacak olan müşahitler, HDP ve DBP’li yöneticiler de bulunuyor.

Kulp’ta 16 gözaltı

Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde yapılan operasyonlar sonucunda, 16 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlara arasında HDP’nin İlçe Seçim Kurulu üyesi Mehmet Eren, HDP sandık görevlisi Halil Taş ile HDP Bilgi İşlem sorumluları Zeycan Zengin ve Berna Çelik bulunuyor.

Diğer gözaltına alınan isimler ise şöyle: Vezir Tekin, Ersin Eren, Abidin Bakay, Cengiz İpek, Cüneyt İpek, Demirli Köyü Muhtarı Secaatin Kılıç, Hacı Polat, Refik Yavaş, İhsan Bayram, İdris Esmer, İlyas Güneş ve Mehdi Bayram.

Kocaköy’de 9 gözaltı

Kocaköy’de ise yapılan operasyonlarda Deniz Dadak, Faruk Dadak, Hasan Kılıç, Mahsun Tarhan ve Hakkı Şık isimli yurttaşların yanı sıra HDP’nin İlçe Seçim Kurulu’nda itiraza yetkili kişi olan Ahmet Avcı, sandık kurulu üyeleri Vehbi Tunç ve Ahmet Çakubat ile parti üyesi Hüseyin Kılıç gözaltına alındı.

Hani’de 7 gözaltı

Hani ilçesinde de HDP’nin İlçe Seçim Kurulu’nda itiraza yetkili kişi olan Nevin Oktay, sandık kurulu üyeleri Fesih Karataş ve Sabri Özdemir ile birlikte Okul Sorumlusu Veysi Topkaya’nın aralarında olduğu 7 kişi gözaltına alındı.

Diğer gözaltına alınan isimler ise şöyle: Ercan Bozyel, Barış Topkaya ve Veysi Pasin.

Silvan’da 7 gözaltı

Silvan ilçesinde ise HDP İlçe Eşbaşkanı Hülya Biçen ile Mahmut Kara, İlhami Başaran, Musa Çiçek, Osman Ezer, Özcan Ezer ve Serdar Bakıroğlu isimli yurttaşlar gözaltına alındı.

Bismil’de 11 gözaltı

HDP’nin seçim günü görevlilerin listede isimlerinin bulunduğu Bismil’de, HDP Eşbaşkanı Refai Baran, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) temsilcisi Suat Karagüz, sandık kurulu üyesi Davut Kurt ile Umut Gölkap, Berat Yavuz, Yusuf Alan, Resul Sol, Ömer Aysın, Habib Akıncı, Metin Baran ve Enver Çelik isimli yurttaşlar gözaltında.

Dicle’de 3 gözaltı

Dicle ilçesinde ise İlçe Seçim Kurulu üyesi Ferhat Özyoldaş ile Mehmet Çelebi ve Şahabettin Birkay isimli yurttaşlar yapılan operasyonlarda gözaltına alınanlar arasında.

Lice, Çınar ve Ergani’de 12 gözaltı

Lice’de yapılan operasyonlarda ise Muhtar Hanifi Gülen, Mehmet Akşahin, Veysi Özkan ve Mizgin Kırhan isimli yurttaşlar gözaltına alındı.

Çınar ilçesinde ise Selman Adsız, Sait Öztemel, Nazmi Efe, Hüseyin Çetel ve Berxudan Demir dün yapılan operasyonlar sırasında gözaltına alındı.

Ergani’de Oktay Özoğlu, İbrahim Uçar ve Bayram Özdemir isimli yurttaşlar gözaltına alındı.

Hazro’da 6 gözaltı

Hazro’da HDP’nin sandık kurulu üyesi Taylan Dolan ve Bilgi İşlem Sorumlusu Fatih Güler ile Aytın Toptaş, Şaydın Çatak, Fırat Biçer ve Hakan Topbaş isimli yurttaşlar gözaltına alındı.

Kayapınar, Bağlar ve Yenişehir’de 17 gözaltı

Kayapınar’da Azize İnalhan, Şeref Yüksel, Murat Doğru, Ferhat Aktar, Osman Aykul ve İbrahim Mercan gözaltına alınırken Bağlar’da HDP’nin Okul Sorumlusu Celal Demir ile birlikte İrfan Çelik, Abbas Çelik, Cebrail Kurt, Latif Doğan, Ruken Şehir, Bilal Alantar ve dihaber’in stajyer muhabiri Süreyya Dal gözaltına alındı.

Yenişehir ilçesinde ise Savaş Aslan, Ali Fırat Duran ve Ali Atman isimli yurttaşlar da gözaltında.

Sur’da 2 gözaltı

Sur ilçesinde ise HDP’nin sandık kurulu üyeleri Engin Ihlamur ve Erdal Bayram gözaltına alındı.