Ana SayfaGüncelReferanduma 5 gün kala: Ağrı’da sandıklar merkeze taşındı

Referanduma 5 gün kala: Ağrı’da sandıklar merkeze taşındı

HABER MERKEZİ – Seçime 5 gün kala Ağrı Taşlıçay’ın Tanyolu ve Yankaya köylerindeki sandıklar merkeze taşındı. Patnos’ta ise bazı sandıklar birleştirildi.

Ağrı’da 16 Nisan’da yapılacak olan ‘başkanlığı’ da içeren anayasa değişikliği referandumuna sayılı günler kala sandıklar taşındı.

Taşlıçay ilçesine bağlı Tanyolu ve Yankaya köylerinde sandıklar merkeze taşınırken, Patnos’ta ise merkeze bağlı 21 mahallenin sandığı 10 mahallenin sandığı ile birleştirildi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) MYK Üyesi Metin Bingöl, dihaber’e taşınan sandıklara ilişkin açıklamalarda bulundu:

HDP’nin referandum çalışmaları sırasında halkın bize gösterdiği ilgiden korktular. Referanduma bir hafta kala korkularından oyları bir yere toplayıp hileye başvuruyorlar. Biz de hilelerini teşhir ediyoruz.

Gerçekleştirdiğimiz ev ve esnaf ziyaretlerinde halkın sandıklarına sahip çıkacağını gördük. Halk geleceğinin oylandığının farkında. Bu halk neden ‘Hayır’ dediğinin farkında. Bütün sandık kurulu üyelerimiz hazır. Biz de halk da sandıklara gidip oylarımızı kullanıp ‘Hayır’ diyeceğimizi beyan edeceğiz.

Batman’da da HDP’nin yüzde 80’in üzerinde oy aldığı 12 mahalledeki (Belde, Cudi, Gültepe, Pazaryeri, GAP, Petrol, Raman, Tılmerç, Seyitler, Petrolkent, Huzur ve 19 Mayıs mahalleleri) sandıklar referanduma günler kala hiçbir gerekçe gösterilmeden başka okullardaki sandıklarla birleştirilmişti.

  HDP'nin yüzde 80 oy aldığı bölgeydi: Batman’da 12 mahalledeki sandıklar taşındı