Ana SayfaGüncelReferanduma birkaç gün kala: Bahçeli eleştirdi, kamuoyu ‘Hayır’a yordu, Erdoğan ‘toparladı’

Referanduma birkaç gün kala: Bahçeli eleştirdi, kamuoyu ‘Hayır’a yordu, Erdoğan ‘toparladı’

HABER MERKEZİ – MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı, başdanışmanlarının ‘eyalet sistemi’ ile ilgili ifadelerine karşı sessiz kalmakla eleştirdi, Erdoğan’dan yanıt gecikmedi: “Ben ne diyorum, sen ona bak. Böyle bir şey yok, benden duydunuz mu?”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, dün akşam NTV yayınında referanduma ilişkin açıklamalarda bulundu.

Burada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başdanışmanının ‘eyalet sistemi’ni savunan ifadeler kullandığını hatırlatan Bahçeli, referanduma birkaç gün kala şu eleştirilerde bulundu:

Bir danışman kalkıyor bir eyalet sisteminden bahsediyor… ‘Eyalet sistemini getireceğiz’ diye bir cumhurbaşkanı danışmanı söylüyor ve cumhurbaşkanı da buna ses çıkartmıyor, kabulleniyorsa o zaman eyalet sistemine karşı olan üniter yapıda düşüncesi olan ülkücülerin iki gün kala kararı ne olabilir?

Bahçeli, “Benim danışmanım eyalet sistemi dese görevden alırım” diyerek Erdoğan’a ‘öneride’ de bulundu.

Erdoğan’dan anında yanıt

Erdoğan ise MHP liderinin eleştirilerine TGRT Haber yayınında yanıt verdi.

Erdoğan Bahçeli’ye “Ben ne diyorum, sen ona bak. Böyle bir şey yok, benden duydunuz mu? Yok” diye konuştu.

Bir defa ‘Rejimle ilgili kim herhangi bir olaya giderse karşısında ilk defa ben dururum’ dedim. 1923’te rejim meselesi bu ülkenin bitmiştir. Ondan sonraki süreç sadece yönetim sistemleri meselesidir, şu anda da değişiklik yapılan konu, bir yeni yönetim sisteminin gelmesidir.

Başdanışman ne demişti?

Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Şükrü Karatepe başkanlık sistemiyle birlikte büyük kentlerin yeniden yapılanacağını belirterek, eyalet sistemiyle yönetilen Çin Halk Cumhuriyeti’ni örnek göstermişti.

Karatepe, ‘Başkanlık Sisteminde Şehir Yönetimi’ başlıklı makalesinde kalabalıklaşan metropollerin artık klasik idarelerle yönetilemeyeceğini savunarak, şunları söylemişti:

Çin’de, şehirlerin bir kısmı farklı statülerde kuruluyor. Bütün politikalarını, ulusal birlik ve güvenliğe öncelik vererek oluşturan Çin, büyüyen ve gelişen şehirlerine yeni yönetim modelleri uyguluyor. Güvenlik kaygısıyla resmi açıklamalarda yüksek sesle dile getirilmese bile, Türkiye de bu süreçten etkileniyor.

‘#BahçeliHayırDiyor’ gündem oldu

MHP lideri Bahçeli’nin Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ‘danışman’ üzerinden getirdiği eleştiri, sosyal medyada da geniş yankı buldu.

Bahçeli’nin referanduma bir kaç gün kala dile getirdiği  eleştiriler ‘Hayır’ sinyali olarak nitelendirilirken, Twitter’da #BahçeliHayırDiyor hashtag’i açıldı ve uzun bir süre bu başlık TT listesinde üst sırada yer aldı.