Ana SayfaDünyaReuters’in yorumu: Erken seçimde MHP Meclis’ten silinebilir

Reuters’in yorumu: Erken seçimde MHP Meclis’ten silinebilir

HABER MERKEZİ – MHP’yi ve referandumdaki tavrını mercek altına alan Reuters, MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin Erdoğan’ı destekleme kararının partiyi böldüğü ve olası erken seçimde MHP’nin Meclis’ten silineceği yorumunda bulundu.

Dünya basını 16 Nisan’da düzenlenecek ‘başkanlığı’ da içeren anayasa değişikliği referandumu sürecini mercek altına almaya devam ediyor.

Reuters, AKP’nin referandum ortağı MHP ile ilgili bir analiz yayımladı.

Ajans, referandumdan ‘evet’ çıkması halinde MHP’nin ‘parlamentodan silinip gidebileceği’ yorumunu yaptı.

Duvar’da yer alan haberde, ‘Erdoğan Türkiye’nin milliyetçi muhalefetindeki bölünmeden yararlanıyor’ başlıklı haberinde Reuters, şu ifadeleri kullandı:

Türkiye’deki milliyetçiler emektar liderinin Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın daha fazla yetki sahibi olma girişimine arka çıkması, muhalefetteki partisine o kadar destek kaybettirdi ki, parti parlamentodan silinip gidebilir. Bu da Erdoğan’a bir başka potansiyel zafer sunar.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin referandumda Erdoğan’ı destekleme kararının partiyi böldüğü yorumunda bulunan ajans, olası bir erken seçimde MHP’nin yüzde 10 seçim barajını aşamayacağını yazdı.

Haberde şu ifadeler yer aldı:

Halk oylamasında ‘Evet’ oyunu garanti altına alırsa, Erdoğan’ın erken seçim çağrısı yapmak için bir gerekçesi olacak. Zira, uzun zamandır istediği yeni yetkiler ancak yeni cumhurbaşkanlığı ve meclis seçimleri sonrasında yürürlüğe girecek. Eğer MHP meclisten silinirse, Erdoğan daha da güçlü bir pozisyonda olacak. Böyle bir durumda, AK Parti mecliste daha da büyük bir çoğunluk sahibi olacaktır.




Önceki Haber
İHD’den hak ihlalleri raporu: 2016 ‘en kara’ yıldı, 594 kişi yargısız infaz edildi
Sonraki Haber
RTÜK'ten referandum yasaklarına ilişkin açıklama