Ana SayfaDünyaRojava’ya harekât sürerken: ABD öncülüğündeki Koalisyon Güçleri sınırda

Rojava’ya harekât sürerken: ABD öncülüğündeki Koalisyon Güçleri sınırda

HABER MERKEZİ – Türkiye sınırına ABD öncülüğündeki Uluslararası Koalisyon Güçleri’ne ait zırhlı araçlar konuşlandırıldı. Bu hamlenin son 3 gündür TSK ile YPG arasında yaşanan çatışmaları önlemek amacıyla gerçekleştirildiği belirtiliyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Rojava’ya hava harekatı düzenlemesi ve sınıra top atışları yapması ABD öncülüğündeki Uluslararası Koalisyon Güçleri’ni de harekete geçirdi.

ABD ordusu, Rojava-Türkiye sınırına zırhlı araçlar konuşlandırdı.

Koalisyon’a ait uçaklar da Kobani ve Cizre üzerinde uçuşlar gerçekleştiriyor. İddialara göre uçuşların nedeni ikinci bir hava harekatının önüne geçmek.

Öte yandan TSK tarafından Kilis sınır hattına ağır silah sevkiyatı yapılıyor.

Obüs ve ağır silahlar ile otobüslerdeki askerlerin sınır hattındaki Afrin hattına konuşlandırılacağı basına yansıyan bilgiler arasında.

Yerel basında yer alan haberlerde ise Koalisyon Güçleri komutanlarından oluşan 8 kişilik bir heyetin bugün YPG-YPJ komutanlarıyla beraber Dirbasiye’de incelemelerde bulundu.

ABD’li heyetten Ankara’ya ziyaret

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Avrupa Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Curtis Michael Scaparrotti ve beraberindeki heyet, bugün saat 11.00’de Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ı ziyaret etti.

Genelkurmay Başkanlığı’nın internet sitesinden yapılan yazılı açıklamaya göre görüşmede, Irak ve Suriye’deki genel durum hakkında bilgi ve görüş alışverişinde bulunuldu.

Ne olmuştu?

TSK’nin 25 Nisan’da Rojava ve Şengal’e hava saldırısı düzenlemesinin ardından Afrin’e top atışları yapmıştı.

YPG kontrolündeki Rojava’nın Afrin kantonuna ağır silahlarla saldırı düzenlenirken, YPG de saldırılara karşılık vermiş ve çatışmalar yaşanmaya devam etmişti.