Ana SayfaGüncel‘Şaibeli sonuçları tanımıyoruz’ diyen CHP’den Meclis’ten çekilme sinyali

‘Şaibeli sonuçları tanımıyoruz’ diyen CHP’den Meclis’ten çekilme sinyali

HABER MERKEZİ – CHP Sözcüsü Selin Sayek Böke, “Referandumun şaibeli sonuçlarını tanımıyoruz, tanımayacağız. Referandum yenilenmelidir, tekrar edilmelidir” dedi. “Her türlü meşru demokratik hakkımızı kullanacağız” diye devam eden Böke, Meclis’ten çekilmenin de partilerinin gündeminde olduğunu söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sözcüsü Selin Sayek Böke, 16 Nisan’da yapılan anayasa değişikliği referandumuna ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Referandumun sonuçlarını tanınmadıklarını ve halk oylamasının tekrarlanması gerektiğini söyleyen Böke, şunları kaydetti:

Referandumun şaibeli sonuçlarını tanımıyoruz, tanımayacağız. Referandum yenilenmelidir, tekrar edilmelidir.

Bu milyonların oyunun gasp edilmesine karşı bir mücadele.

İrademizin çalınmasına asla izin vermeyeceğiz. Her türlü meşru demokratik hakkımızı kullanacağız.

‘Meclis’ten çekilme de olabilir’

Bir gazetecinin “Nedir bunlar” şeklindeki sorusuna ise Böke, “Bunların içine Meclis’ten çekilmek de çalışmaya devam etmek de girer” diye yanıt verdi.

Erdoğan’a tepki

CNN İnternational’a referandum sonucunu değerlendiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “1-0 ya da 5-0 kazanmışsın bir önemi yok, önemli olan maçı kazanmak” sözlerine de tepki gösteren CHP Sözcüsü, şu şekilde konuştu:

Bizler meselenin Türkiye meselesi olduğunu her yerde anlattık. Oysa karşımızda bunu bir maç olarak gören bir anlayış var. Sayın Cumhurbaşkanı’nın kullandığı cümleler bunu Türkiye meselesi olarak değil siyasi bir mesele olarak gördüğünün kanıtıdır.

  Erdoğan’a göre skorun önemi yok: 1-0 ya da 5-0, önemli olan maçı kazanmak

Referandumun iptali isteniyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) referandumun iptali için başvuruda bulunmuştu.

  HDP de YSK'ye iptal için başvurdu: Bu seçim sakattır ve düzeltilme ihtimali yoktur



Önceki Haber
HDP'li Doğan: Referandumun iptal edilmesinden başka bir seçenek yok
Sonraki Haber
YSK'ye yürüyen Hülya Şen Bilecik'te: 'Polis takibindeyim'