Ana SayfaÇalışma YaşamıSoma Davası yine ertelendi

Soma Davası yine ertelendi

HABER MERKEZİ – Soma’da 301 madencinin yaşamını yitirdiği iş cinayeti ile ilgili açılan davanın 17’nci duruşması, savcının esasa ilişkin mütalaasını vermesi için ertelendi.

Manisa’nın Soma ilçesinde 301 madencinin yaşamını yitirdiği iş cinayeti ile ilgili 6’sı tutuklu 51 kişinin yargılandığı davanın Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen 17’nci duruşmasında ara karar açıklandı.

Mahkeme heyeti, yeni bilirkişi heyetinin oluşturulma talebinin ve alınan tüm raporlarda ‘sabotaja dair bir olgunun bulunmamasından dolayı’ Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından gizli yürütülen sabotaj soruşturmanın beklenmesi talebinin reddine karar verdi.

Ayrıca savcının esasa ilişkin mütalaasını bir sonraki celseye kadar vermesi de kararlaştırıldı.

Sanıklarının tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme heyeti davayı 11 Temmuz tarihine erteledi.

Avukatlardan açıklama

Kararın ardından duruşma salonu önünde madenci yakınları ile birlikte açıklama yapan müşteki avukatlarından Can Atalay, duruşmalarda polis yoğunluğunun artırılmasına dikkat çekerek, ilçe emniyet müdürünün bunun sebebini açıklaması gerektiğini ifade etti.

Çok zor bir döneme girdiklerini belirten Atalay, bir kişinin dahi başına bir şey gelse geride kalanların bu adalet mücadelesini sürdüreceğini belirtti.

Sanıkların ve avukatlarının “en yüksek makamlarla” görüştüklerine ilişkin beyanlarına da dikkat çeken Atalay, kastedilenin Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan olduğunu ve gerekirse ailelerle birlikte kendilerinin de görüşmek için gideceklerini ifade etti.

Atalay kamuoyuna duyarlılık çağrısında bulundu.

Ardından konuşan avukat Selçuk Kozağaçlı ise şunları söyledi:

Bizimle madene inen hakimlerden birinin yeri değişirse bu bilmeyen biri dosya gelsin diyedir. Bu hakimler bizim istediğimiz kararı vermeyeceklerse bile bunlar vermelidir. 500 dosyada sonuna kadar yürümüş bir hakimin Temmuza kadar yeri değişirse bu bize kötülük etmek içindir.