Ana SayfaDünya‘St. Petersburg saldırganını Türkiye’de bulunan bir örgüt finanse etti’

‘St. Petersburg saldırganını Türkiye’de bulunan bir örgüt finanse etti’

HABER MERKEZİ – St. Petersburg’da 14 kişinin yaşamını yitirdiği bombalı saldırının gerçekleştirilmesi için gereken paranın Türkiye’den finanse edildiği iddia edildi.

Rusya’nın St. Petersburg kentindeki metro hattında 3 Nisan’da düzenlenen ve 14 kişinin yaşamını yitirdiği bombalı saldırı kapsamında yürütülen soruşturmada, saldırının “Türkiye’de bulunan aktif bir uluslararası terör örgütü” tarafından finanse edildiği iddia edildi.

Sputnik’in haberine göre Moskova’daki Basman mahkemesinde, Rusya Soruşturma Komitesi’nin St. Petersburg saldırganını hazırlayan kişi olduğundan şüphelenilen Abror Azimov’un ağabeyi Akram Azimov’un tutuklanması yönündeki talebinin ele alındığı bir duruşma yapıldı.

Akram Azimov’un tutuklanmasına hükmeden mahkemenin kararında, şu ifadeler yer aldı:

Akram Azimov, St. Petersburg bombacısı Ekbercan Celilov ile telefon görüşmeleri yaptı ve Türkiye’deki bir terör örgütü üyesinden aldığı paraları Azimov’a aktardı.

‘Azimov, sahte belgeler de düzenledi’

Türkiye’deki kişinin hangi gruba bağlı olduğunun belirtilmediği karar şu ifadelerle devam etti:

Soruşturma sonucunda, Azimov’un Celilov’la temas kurduğu ve ona para aktardığını gösteren verilere ulaşıldı. Azimov, saldırının hazırlanması için gereken mali kaynağı Türkiye’de bulunan aktif bir uluslararası terör örgütü üyesinden aldı.

Bununla birlikte Azimov, örgüt üyelerinin Rusya topraklarında sorunsuz bir şekilde hareket etmesi için sahte belgeler düzenledi.

‘Azimov iki kez Türkiye’ye gitti’

Öte yandan mahkeme belgelerinde, Akram Azimov’un pasaportundan elde edilen verilere göre, zanlının Aralık 2016 – Mart 2017 arasında iki kere Türkiye’ye gittiği de belirtildi.

Previous post
1 gün kala: Kadıköy Gençlik Festivali iptal edildi
Next post
Gözaltına alınan Sendika.Org editörü Demirhan açlık grevinde