Ana SayfaGüncelSuruç Katliamı davası 4 Mayıs’ta Hilvan’da

Suruç Katliamı davası 4 Mayıs’ta Hilvan’da

HABER MERKEZİ – Suruç’ta IŞİD’ın canlı bomba saldırısında 33 gencin yaşamını yitirdiği katliama ilişkin açılan davanın ilk duruşması 4 Mayıs’ta Hilvan’da görülecek.

Suruç katliamına ilişkin açılan davanın ilk duruşması 4 Mayıs’ta Urfa 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

Açılan soruşturma dosyasında 5 savcı değişmiş, 18 ayın ardından iddianame hazırlanmıştı. Mahkeme bu iddianameyi kabul edip dava açmıştı.

Dava Urfa’daki salon küçük olduğu gerekçesi ile yeni yapılan Hilvan Adliyesi’nde görülecek.

Saldırıya ilişkin Urfa Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hazırladığı iddianamede başka suçtan tutuklu Yakup Şahin ve Suriye’de bulunan Deniz Büyükçelebi ile İlhami Ballı’ya ayrı ayrı 104’er kez müebbet ağır hapis cezası isteniyor.

  18 ayın ardından Suruç Katliamı iddianamesi: Sanıklardan sadece birisi Türkiye'de

Ne olmuştu?

İstanbul’dan Urfa’nın Suruç ilçesine Kobani’ye yardım kampanyası amacıyla gelen Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyesi yaklaşık 300 kişi, Suriye’ye geçmeden önce Amara Kültür Merkezi’nin bahçesinde 20 Temmuz 2015’te basın açıklaması yapmak istemişti.

IŞİD’li bir saldırgan kalabalığın içine girerek üzerindeki bombayı infilak ettirmişti. Saldırıda 33 kişi yaşamını yitirmişti.

Patlama mahalinden toplanan delil ve vücut parçalarının Ankara’da incelenmesinin ardından saldırganın Abdurrahman Alagöz olduğu kesinleşmiş, Alagöz’ün, El Kaide soruşturması kapsamında ifadesinin alındıktan sonra serbest bırakıldığı ve hakkında takipsizlik kararı verildiği ortaya çıkmıştı.

Alagöz hakkındaki ‘terör nitelikli aranan şahıs’ kaydının da saldırıdan bir ay kadar önce, 16 Haziran’da Suruç Emniyet Müdürlüğü’ne ulaştığı ortaya çıkmıştı.