Ana SayfaGüncelTahliye olan HDP’li vekiller: ‘Neden cezaevine atıldığımızı gayet iyi biliyoruz’

Tahliye olan HDP’li vekiller: ‘Neden cezaevine atıldığımızı gayet iyi biliyoruz’

HABER MERKEZİ – Tahliye olan HDP’li vekiller Nursel Aydoğan ve Meral Danış Beştaş, cezaevi çıkışında açıklamalarda bulundu. Aydoğan “Cezaevine atanlar asla başarıya ulaşamazlar, ulaşamadılar da” derken, Aydoğan’dan sonra cezaevinden çıkan Meral Danış Beştaş da seçilmişlerin yerinin cezaevi olmadığını söyledi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri Nursel Aydoğan ile Meral Danış Beştaş, tutuldukları Silivri Cezaevi’nden dün tahliye oldular.

Aydoğan’ı cezaevi çıkışında HDP milletvekili ve TBMM Başkanvekili Pervin Buldan, Aydoğan’ın ailesi, çok sayıda HDP üye ve yöneticisi ile Barış Anneleri karşıladı.

Burada konuşan Nursel Aydoğan, “Bizi cezaevine atanlar asla başarıya ulaşamazlar, ulaşamadılar da” dedi.

  Tahliye olan HDP’li Aydoğan’dan ilk açıklama

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş ise dayanışma için teşekkür etti ve “Evet, biz dışarıdayız ama yüreğimiz içeride” dedi.

Meral Danış Beştaş’ın tahliyesinin hemen ardından yaptığı açıklama şöyle:

Şu anda benim oda arkadaşım Selma Irmak, Hakkari Milletvekilimiz Nihat Akdoğan ile bugün duruşması görülen Sebahat Tuncel içerde. Sebahat, eş genel başkanlarımız, milletvekili arkadaşlarımız, belediye eşbaşkanlarımız cezaevinde.

Milletvekillerinin yeri cezaevi değil, belediye eşbaşkanlarının yeri cezaevi değil. Demokratik siyaset yapan hakkı ve özgürlüğü savunan hiç kimsenin yeri değil. Ve biz neden cezaevine atıldığımızı gayet iyi biliyoruz. Mesajlarını aldık…

Ama biz cezaevine girerken bu ülkede demokrasi mücadelesi verdik, hak ve özgürlük mücadelesi verdik, hukukun üstünlüğü mücadelesi verdik. Bugün aynı noktadayız ama onlar bunların hepsinde geri adım attılar.

Türkiye bir referandum geçirdi ama bu referandumdan gerekli dersler çıkarıldı mı ileri ki günlerde göreceğiz.

Türkiye’nin bundan sonra normalleşmeye ihtiyacı var. Barış mücadelesinin çok daha fazla hissedildiği dönemlerdeyiz. Demokratik çözümü yine kendini dayattığı bir dönemdeyiz; ne içerde ne dışarıda savaşla, şiddetle bu işin çözülmeyeceği, demokratik siyasetle çözüleceği. Hem Kürt meselesinin, Türkiye demokratikleşmesinin meselesinin çözüme olan inancımızı hala koruyoruz.

Başta eş genel başkanlarımız Yüksekdağ ve Demirtaş başta olmak üzere diğer bütün belediye eşbaşkanlarımızın, milletvekili arkadaşlarımızın, siyasetçi arkadaşlarımızın serbest bırakılması gerekiyor. Bizim aramızda bir fark yok. Biz çıktık ama onlar içeride. Ve hepsinin derhal özgür bırakılması gerekiyor. Artık adliye koridorlarına ve cezaevlerine sıkışan, sıkıştırılan bir durumda olmak istemiyoruz. Çünkü biz nerede olursak olalım bu halk gecenin bu saatlerinde bu mücadeleyi yerde bırakmaz devam ettirir.

12 vekil tutuklu

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da dahil, partinin bir diğer eş genel başkanı Figen Yüksekdağ ile Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen, Grup Başkanvekili İdris Baluken, Hakkari milletvekilleri Nihat Akdoğan, Abdullah Zeydan ve Selma Irmak, Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım, Diyarbakır Milletvekili Çağlar Demirel, Siirt Milletvekili Besime Konca ve  Şırnak Milletvekili Ferhat Encü tutuklu bulunuyor. Önceki gün de HDP Muş Milletvekili Burcu Çelik tutuklanmıştı.