Ana SayfaDünyaTSK bugün de Rojava’yı hedef aldı, YPG karşılık verdi

TSK bugün de Rojava’yı hedef aldı, YPG karşılık verdi

HABER MERKEZİ – TSK’nin dün Şengal ve Rojava’ya yönelik hava saldırısının ardından bugün de YPG kontrolündeki Rojava’nın Afrin kantonuna ağır silahlarla saldırı düzenlediği bildirildi. Yerel kaynaklar YPG’nin de saldırıya karşılık verdiğini, Dirbesiye kentinde çatışmalar yaşandığını belirtiyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) ait savaş uçaklarının dün Şengal ve Suriye’nin Rojava bölgesine bağlı Derik’e yönelik hava saldırısının ardından TSK, bugün de Rojava’yı hedef almaya devam etti.

Sabah saatlerinde yerel kaynaklar, TSK’nin Rojava’nın Afrin kantonuna bağlı Raco ilçesi köylerine havan toplarıyla saldırı düzenlediğini bildirdi.

Bölgedeki gazetecilerden alınan bilgilere göre TSK’nin ağır silahlar ve havan toplarıyla düzenlediği saldırıya YPG de karşılık verdi.

Akşam saatlerinde ise bölgeden yayın yapan Hawar Haber Ajansı ANHA, Dirbesiye’de TSK’nin YPG’ye ait noktalara ateş açtığı ve bölgeye tankla girmeye çalıştığı bilgisini okurlarıyla paylaştı.

Ajans, TSK’nin bu girişimine YPG’nin yanıt vermesiyle çatışma çıktığını belirtiyor.

TSK’den açıklama

Öte yandan TSK de Hatay’ın Yayladağı İlçesi Kızılçat Karakolu yakınlarına Suriye tarafından atılan top mermisinin düştüğü açıklaması yaptı.

Açıklamada atış yapılan bölgeye ‘misliyle karşılık verildiği’ belirtildi.

Dünkü bombardıman

TSK’ye ait savaş uçakları dün Şengal ve Rojava’daki Derik kentini bombalamıştı.

Rojava’ya yönelik bombardımanda 20 YPG savaşçısının yaşamını yitirdiği açıklanmış, Şengal’de ise 1 YBŞ savaşçısı ile 5 Peşmerge’nin hayatını kaybettiği bildirilmişti.

  TSK'den Şengal ve Rojava'ya bombardıman: 20 YPG'li, bir YBŞ'li ve 5 Peşmerge yaşamını yitirdi