Ana SayfaGüncelTürkiye, CPT’nin işkence raporunun yayınlanmasına izin vermedi

Türkiye, CPT’nin işkence raporunun yayınlanmasına izin vermedi

HABER MERKEZİ – Türkiye, Avrupa İşkence ve Kötü Muameleyi Önleme Komitesi’nin raporunun yayınlanmasına izin vermedi. Komite Başkanı Gnatovskyy, konuşmak isediğini ancak “Tabii ki bulgularımız hakkında konuşmak isterdim ama tek bir söz bile söyleyemem” dedi.

Avrupa İşkence ve Kötü Muameleyi Önleme Komitesi’nin (CPT) Türkiye’ye ilişkin son raporunun hükümetin onay vermemesi nedeniyle yayınlanamadığı açıklandı.

Açıklama Komite Başkanı Mykola Gnatovskyy’den geldi.

Deutsche Welle’de yer alan habere göre Komitenin Türkiye’ye ilişkin raporunun açıklanmayacağını açıklayan Gnatovskyy, şunları ifade etti:

Bunun bir yolu yok. Tabii ki bulgularımız hakkında konuşmak isterdim ama tek bir söz bile söyleyemem.

Komitenin uzman ekipleri, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası tutuklamaların ardından Ankara, İstanbul ve İzmir’deki hapishaneleri ziyaret etmişti.

Ziyaretlere ilişkin Gnatovskyy, şunları söyledi:

Yüzlerce insanla görüştük. Hem tek tek hem de başkalarının gözetimi altında. Yani sonuç çıkarabileceğimiz yeterince belgeye sahibiz.

2017’de de Avrupa İşkencenin Önlenmesi Komitesi yetkililerinin düzenli ziyaretinin gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Türkiye’nin de onayladığı Avrupa İşkenceyi Önleme Sözleşmesi kapsamında insan hakları temsilcileri 1989 yılından bu yana hapishane ve tutuklular hakkındaki belgelere erişim sağlayabiliyor.

Previous post
Mersin Cezaevi'nde 'tehlikeli gerginlik': Gardiyanlar ile jandarma arasında kavga
Next post
'Kadın Kadının Yurdudur: Göç ve Cinsiyet Temelli Şiddet Çalıştayı' düzenlendi