Ana SayfaEkoloji‘Türkiye inanç özgürlüğünü en çok kısıtlayan ülkelerden biri’

‘Türkiye inanç özgürlüğünü en çok kısıtlayan ülkelerden biri’

HABER MERKEZİ – PEW Araştırma Merkezi’nin 2015 yılı “Din Üzerine Küresel Kısıtlamalar” adlı raporuna göre Türkiye, inanç özgürlüğünün en fazla kısıtladığı ülkelerden biri.

ABD merkezli PEW Araştırma Merkezi, inanç özgürlüğü raporunu yayımladı.

BBC Türkçe’nin haberine göre 198 ülkenin incelemeye alındığı 2015 yılı “Din Üzerine Küresel Kısıtlamalar” adlı raporda Türkiye, hükümetlerin inanç özgürlüğünü en fazla kısıtladığı ülkeler arasında yer aldı.

11 Nisan’da yayınlanan raporun “Hükümet kaynaklı kısıtlamalar” sıralamasında Türkiye 22 ülkeyle birlikte “çok yüksek kısıtlama” kategorisinde sınıflandırıldı.

Rapordaki “Din kaynaklı toplumsal düşmanlıklar” sıralamasında ise Türkiye en kötünün bir iyisi olan “yüksek” kategorisinde yer aldı.

Türkiye’nin bu alandaki durumunda ise kötüleşme olduğu belirtildi.

Rapordaki Türkiye değerleri

Sıfırın en az kısıtlama, 10’un en fazla kısıtlama anlamına geldiği puanlamada, Türkiye’nin hükümet kaynaklı kısıtlamalar listesindeki puanı 6.8, din kaynaklı toplumsal düşmanlıklar sıralamasındaki puanı ise 6.2.

Ayrıca PEW, 2015’te Avrupa’daki 45 ülkenin 33’ünde Yahudileri, 32’sinde Müslümanları, 21’inde ise Hıristiyanları hedef alan toplumsal olaylar yaşandığını açıkladı.

Previous post
Boğa'nın heykeltraşı, 'Korkusuz Kız'dan rahatsız olmuş
Next post
SANATÇILARIN 'HAYIR'I | Jülide Kural: Toplum yalana alıştı, yalana 'dur' demek için 'Hayır'