Ana SayfaGüncelTutuklu belediye eş başkanları tek kişilik hücrede tutuluyor, HDP soruyor: ‘Sebebi ne?’

Tutuklu belediye eş başkanları tek kişilik hücrede tutuluyor, HDP soruyor: ‘Sebebi ne?’

HABER MERKEZİ – HDP, tutuklu Bitlis Belediyesi Eş Başkanı Hüseyin Olan ile Hizan Belediyesi Eş Başkanı İhsan Uğur’un tek kişilik hücrelerde tutulması ve kitap, gazete, televizyon gibi iletişim ve kültür araçlarından mahrum bırakılmalarını Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a sordu. HDP Milletvekili Irgat, eş başkan İhsan Uğur’un 3 ay boyunca tedavi edilmediğini de belirterek “Keyfi uygulamaların sebebi nedir?” sorusuna Bozdağ’dan yanıt istedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Bitlis Milletvekili Mizgin Irgat, cezaevlerindeki hak ihlallerini Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a sordu.

Elazığ T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda tutuklu bulunan ve rahatsızlanan Hizan Belediyesi eş başkanı İhsan Uğur’un cezaevi idaresine başvurusunun 3 ay boyunca yanıtsız bırakılmasıyla ilgili bir önerge veren HDP’li vekil, tutuklu belediye eş başkanına yönelik keyfi uygulamanın sadece 3 ay muayene talebinin karşılıksız bırakılması ile sınırlı kalmadığını belirtti.

Uğur’un elleri kelepçeli bir şekilde muayene edilmek istendiğini de kaydeden HDP’li Irgat, “Hasta bir tutukluya yönelik bu uygulama tutuklunun tedavi hakkından mahrum kalmasıyla son bulmuştur” dedi.

Aynı cezaevinde İhsan Uğur ile Bitlis Belediyesi Eş Başkanı Hüseyin Olan tek kişilik hücrelerde tutulduğunu da belirten Irgat, belediye eş başkanlarına radyo, televizyon, dergi ve kitap da verilmediğini söyledi.

HDP’li vekil, Adalet Bakanı Bozdağ’dan şu sorulara yanıt vermesini istedi:

  • Hizan Belediyesi eş başkanı sayın İhsan Uğur’un Elazığ T Tipi Cezaevi’ne göz tedavisi için yaptığı başvuruya neden 3 ay gibi uzun bir sürede cevap verilmemiştir? Bu süre zarfında sayın Uğur’un yaşadığı veya yaşama riski olan sağlık durumundaki gerilemelerin telafisi ne şekilde giderilecektir?
  • Halkın oylarıyla belediye başkanlığına seçilmiş bir siyasetçiye neden kelepçeli şekilde muayene dayatılmıştır? Esas olan hasta tutuklu ve hükümlülerin tedavileri ise, bu dayatma neden sürekli olarak ortaya çıkmaktadır. Bu konuda bakanlığınızın şartların insani hale getirilmesi yönünde bir çaba ve çalışması var mıdır?
  • Bitlis Belediyesi eş başkanı sayın Hüseyin Olan ile Hizan Belediyesi eş başkanı İhsan Uğur’un tek kişilik hücrede tutulmalarının sebebi nedir?
  • Sayın belediye başkanlarına neden TV, Radyo, gazete, dergi ve kitap gibi iletişim, kültür araçları sağlanmamaktadır? Bu engellemelerin gerçekleşmesi için talimatınız mı vardır yoksa söz-konusu uygulamalar cezaevi yönetiminin keyfi kararları sonucu mudur?
  • Elazığ T Tipi ceza infaz kurumunun keyfi karar ve uygulamaları ile ilgili herhangi bir soruşturma açılacak mıdır?
Previous post
"‘Kirli sandık'ın gölgesi bütün seçimlerin üzerine düşecek"
Next post
BİR SERGİ | Mitolojinin kadın kahramanları: 'Tanrıçalar'