Ana SayfaGüncelValilik TKP’nin ‘Hayır’ mitingine izin vermedi: ‘Yeterli sayıda polisimiz yok’

Valilik TKP’nin ‘Hayır’ mitingine izin vermedi: ‘Yeterli sayıda polisimiz yok’

HABER MERKEZİ- İstanbul Valiliği, TKP’nin 8 Nisan’da Kartal’da yapmayı planladığı ‘Hayır’ mitingine izin vermedi.

İstanbul Valiliği, Türkiye Komünist Partisi’nin (TKP) anayasa değişikliği referandumu kapsamında 8 Nisan Cumartesi günü Kartal’da yapacağı ‘Hayır’ mitingine izin vermedi.

Valilik yasağa gerekçe olarak “Yeterli sayıda polis yok” açıklaması yaptı.

TKP’den yasak kararının ardından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

İstanbul Valiliği, Türkiye Komünist Partisi’nin 8 Nisan’da Kartal Meydanı’nda yapacağı mitinge izin vermemiştir. Valilik gerekçe olarak o gün İstanbul’da TKP’nin mitingi dışında iki ayrı açık alan toplantısı yapılmasını göstermiştir. Sözlü olarak partimiz yetkililerine AKP ve HDP’nin İstanbul’da yapacağı mitingler nedeniyle yeterli polisin olmadığı iletilmiştir.

Böylece İçişleri Bakanlığı, bütün kuvvetlerini Yenikapı’da Erdoğan’ı korumak için seferber edeceğini ilan etmiş oluyor. Oysa Türkiye Komünist Partisi’nin Kartal’da bir mitingi disiplinli ve güvenli bir biçimde, bir şenlik havasında düzenlemesi için polise hiç gereksinimi yoktu. Gerçekte, Valilik, “sizin mitinginize gelenleri tecrit etmek, ürkütmek, miting alanına girişleri engellemek için polis bulamıyorum” demiştir.

Bu hem bir acizlik hem de baştan aşağıya adaletsizlik ve taraflılıkla sürmekte olan referandum sürecinde yeni bir skandaldır. Valiliğin, “kaynaklarım yetersiz” açıklamasının muhatabı Erdoğan’dır. Kendisine “Bizim sizi koruyacak kadar polisimiz yok” denebilirdi.