Ana SayfaGüncelYargıtay Özgecan Aslan davasında verilen cezayı ‘delil yetersizliğinden’ bozdu

Yargıtay Özgecan Aslan davasında verilen cezayı ‘delil yetersizliğinden’ bozdu

HABER MERKEZİ – Mersin’de cinsel saldırıya direndiği için katledilen Özgecan Aslan’ın davasında Yargıtay, ‘delil yetersizliğini’ gerekçe göstererek onanan kararı bozdu.

Mersin’in Tarsus ilçesinde yaşayan Özgecan Aslan 11 Şubat 2015 tarihinde Psikoloji bölümünde okuduğu Çağ Üniversitesi’nden çıkıp evine gitmek için bindiği minibüsün şoförü Suphi Altındöken’in cinsel saldırısına direndiği için katledilmişti.

Yargıtay Özgecan Aslan davasında son kararı verdi.

Küçük, Yargıtay 1. Ceza Dairesinin, Özgecan Aslan davasıyla ilgili cezaevinde öldürülen Ahmet Suphi Altındöken’in babası Necmettin Altındöken ve arkadaşı Fatih Gökçe hakkında “adam öldürme” suçundan verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezalarını onadığını ifade etti.

Yerel mahkemenin Fatih Gökçe hakkında “cinsel saldırı” suçundan dolayı da ayrıca 24 yıl hapis cezası verdiğini kaydeden Küçük, Yargıtay’ın verilen bu cezanın “delil yetersizliği” gerekçesiyle bozduğunu belirtti.

“İtiraz için tüm hukuki yolları kullanacağız”

Küçük, karara itiraz için tüm hukuki yolları kullanacaklarını kaydetti.

Delillerin cinsel saldırı suçunu açıkça ortaya koyduğunu vurgulayan Küçük şunları söyledi:

Yargıtay’ın sanıklardan Fatih Gökçe hakkında cinsel saldır suçundan verilen mahkumiyet kararını delil yetersizliği gerekçesiyle bozmasına ilişkin olağan ve olağanüstü tüm kanun yollarını kullanacağız. Çünkü dosyadaki tüm mevcut deliller bir bütün olarak değerlendirildiğinde cinsel saldırı suçundan da ceza vermeye yeterlidir. Yerel mahkemenin kanaatine göre zaten Fatih Gökçe de cinsel saldırı suçunun delillerini ortadan kaldırmak amacıyla bu cinayeti işlemiş. Yani hiç kimse başkasının suçunun delillerini ortadan kaldırmak için böyle hunharca bir cinayete kalkışmaz. Anayasa Mahkemesi, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine kadar bu işin hukuki devamı söz konusudur.

Ne olmuştu?

Mersin’de 11 Şubat 2015’te minibüs şoförü Suphi Altındöken minibüste Özgecan Aslan’a tecavüz etmeye çalışmış, direnen kadını öldürmüş ve babası Necmettin Altındöken ve arkadaşı Fatih Gökçe ile birlikte kadınının cenazesi üzerinde zanlının DNA örneği kalmaması için ellerini kestikten sonra  ormanlık bölgede yakmıştı.

Zanlılar, fotoğraflarının sosyal medyada yayınlanması ile birlikte yakalanmıştı.

Suçlarını itiraf eden 3 zanlı tutuklanmıştı.

Tarsus 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan yargılamanın ikinci duruşmasında herhangi bir indirim uygulanmadan Suphi Altındöken ve babası Necmettin Altındöken’e “ağırlaştırılmış müebbet” verilmiş, Fatih Gökçe’ye ise 24 yıl hapis cezası verilmişti.

Özgecan Aslan’ın katilleri cezaevinde vurulmuş; Suphi Altındöken ölürken, babası yaralanmıştı.