Ana SayfaGüncelYAŞAM EYLEMİ | Deneyimler oldukça değerlidir

YAŞAM EYLEMİ | Deneyimler oldukça değerlidir

Dans etmeyen Tanrı benden uzak olsun!

Nietzsche


AYTÜL HASALTUN


Günaydın herkese.

Çocuğunuzla kurduğunuz bakım alan/veren ilişkisinin dışında yaşayacağınız deneyimler oldukça değerlidir. Mutfağa sizinle girmekten zevk alan aşçı yamağı bağımsızlığını kazandığında yumurta ya da makarnanın dışında bir şeyler yapmayı ve bunun hayatın önemli bir kaynağı olduğunu bilir.

Aynı şekilde bedene dair eğitimler de öyle. Akşam-sabah diş fırçalamak, haftada iki kez banyo yapmak her gece aynı saatte uyumak gibi rutinler onu güvende tutacaktır. Bu bedensel rutinlerden biri sabah sporu olabilir mi acaba? Çocuğunuzun sevebileceği bir müzik eşliğinde bol bol tekrardan oluşan en fazla beş dakikalık bir sabah sporu bir anda sabah eğlencesine dönüşebilir. Çok erken okula giden çocuklar için de tatil zamanları değerlendirilebilir. Hareketlerin ne olacağına beraber karar vermek müzik seçmek süresini belirlemek gibi koreografik bir çalışmayı beraber yapmak, küçüğünüzün özgüvenini ve neşesini arttıracak, yaratıcılığını körükleyecektir.

Ya da gece gece uyumadan önce ayağına ve büyüme sızısı çeken bacaklarına yapacağınız masajla onu rahatlatmanın yanısıra onun yanıbaşında hep olacağınızın bilgisini de sözsüz olarak vermiş olursunuz. Bir bedende yaşadığınızı unutmama alışkanlığını küçüğünüze de geçirmek kesinlikle onu daha canlı daha güvenli ve daha sağlıklı tutacaktır.