Ana SayfaGüncelYenikapı mitingi Times’ta: Ücretsiz otobüslere rağmen katılım düşüktü

Yenikapı mitingi Times’ta: Ücretsiz otobüslere rağmen katılım düşüktü

HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Binali Yıldırım’ın Yenikapı’da düzenlediği mitingi merceğe alan Times gazetesi, mitinge katılımın ücretsiz otobüslere rağmen düşük olduğunu yazdı. Yıldırım’ın ‘konumuna’ da dikkat çeken gazete, “Bay Yıldırım çok ilginç bir konumda. Makamının iptal edilmesi için var gücüyle çalışıyor” ifadelerini kullandı.

Britanya’nın önde gelen gazetelerinden Times, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım’ın Yenikapı’da düzenlediği mitingi ele alan bir habere yer verdi.

Hannah Lucinda Smith imzalı haberde, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım’ın katıldığı mitinge devlet medyasının ‘iki milyon kişi’ iddiasına rağmen yüz bine yakın kişinin geldiği, katılımın ücretsiz otobüslere rağmen düşük olduğu aktarıldı.

Haberde Erdoğan’ın konuşması sürerken insanların miting alanını terk etmeye başladığı ifade edildi.

BBC Türkçe’nin aktardığı habere göre Times, Başbakan Yıldırım’ın konumuna dair de ‘Bay Yıldırım çok ilginç bir konumda’ dedi, “Makamının iptal edilmesi için var gücüyle çalışıyor” yorumuna yer verdi:

Erdoğan cumhurbaşkanı olduktan sonra başbakanların ülkedeki etkisi azaldı.

Türkiye’nin anayasasına göre cumhurbaşkanları tarafsız olmak zorunda. Fakat Erdoğan bu kuralı hep çiğnedi, AKP’nin kampanyalarına liderlik etti.

Mitingde de Erdoğan’ın adını taşıyan bandanalar takan çok sayıda kişi vardı. Fakat Binali Yıldırım yazan bir ürün görmek mümkün değildi.

AGİT raporu hatırlatıldı

Türkiye’deki referandum öncesi atmosferin merceğe alındığı Times haberinde, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı gözlemcilerinin referandumun eşit koşullar altında gerçekleşmediği ve kamu kaynakları evet kampanyası için kullanılırken hayır kampanyalarının engellerle karşılaştığını belirten raporuna da yer verildi.

  AGİT'ten referandum raporu: Devlet imkanları 'Evet' için seferber edildi, 'Hayır' baskı altında