Ana SayfaGüncelYıldırım’a göre muhalefetin itirazları ‘beyhude’: ‘YSK’nin verdiği karar kesindir’

Yıldırım’a göre muhalefetin itirazları ‘beyhude’: ‘YSK’nin verdiği karar kesindir’

HABER MERKEZİ – Başbakan Binali Yıldırım, muhalefetin referandum sonuçlarına itirazlarına tepki gösterdi. Yıldırım CHP’nin YSK’nim “mühürsüz oy” kararına ilişkin Danıştay’da açacağı davaya ilişkin, “Bunlar beyhude gayretlerdir” dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, Ankara’da gündemdeki konulara ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) referandumda aldığı mühürsüz oyları geçerli sayan kararına ilişkin muhalefetten gelen itirazları da değerlendiren Yıldırım, itirazlar hakkında “Beyhude çaba” ifadelerini kullandı.

Yıldırım, CHP’nin YSK kararına ilişkin Danıştay’da açacağı dava hakkında şunları söyledi:

Millete gittik. Kararı millet verdi. Milletin kararını mahkemelerde şikayetle düzeltmek, demokrasinin bir yolu değildir. Tabi ki itiraz hakkını sadece CHP değil, herkes kullanma durumundadır. Kullanmak isterse buna diyecek bir şeyimiz yoktur; ama millet, sözünü söylemiştir. Yüzde 25 milyon 200 bine yakın vatandaşımız ‘evet’ vermiş, 23 milyon civarında vatandaşımız da ‘hayır’ demiştir. ‘Evet’ sonucu böylece tecelli etmiştir. Bu meselenin, milletin iradesine, kararına rıza göstermemek; demokrasiye gerektiğine kadar inanmamak anlamına gelir. Çözümü başka mecralarda, başka yerlerde arama anlamına gelir. Bunlar beyhude gayretlerdir. Milletin zamanını daha fazla israf etmenin bir manası yoktur. Esasen YSK, yapılan her seçimle ilgili itirazları karara bağlar ve mesele biter. Seçimler konusunda YSK’nın verdiği karar kesindir. Bunun üzerine herhangi bir yargı yolu yoktur. Buna rağmen gayet tabi istedikleri yere gidebilirler. Neticede, milletin kararının üzerine hiçbir mahkeme, karar ihdas edemez.

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal’ın referandum sonuçlarına ilişkin “Maç bitmedi. Ofsayttan gol atıldı iddiası var. Maç devam ediyor, daha 2019’da ikinci devre var” açıklaması hakkında görüşleri sorulan Yıldırım bu konuda ise şu ifadeleri kullandı:

Yenilen pehlivan güreşe doymaz. Onlar eğer böyle bir yol benimsiyorsa bu demokratik bir yol değildir. Milletin kararını sindirmemek anlamına gelir. Bu da ana muhalefet partisine yakışmaz. Ana muhalefet partisinde kim son sözü söylüyor, onu da anlamış değiliz. Bugünlerde ana muhalefet partisinde herkes ayrı bir telden çalıyor. Tam bir kakafoni hakim.